Divadelní Odysea zakotví v Praze za necelé tři týdny

Divadelní Odysea zakotví v Praze za necelé tři týdny

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Tanec a pohybové divadlo, jména rezonující na domácí i mezinárodni scéně, výjimečné umělecké zážitky v centru letní Prahy – nová mezinárodní přehlídka divadla, tance a pohybového umění Divadelní Odysea nabídne od 20. do 30. července bohatý program.

Na Lodi Tajemství bratří Formanů a v Divadle Hybernia se během deseti dnů vystřídá mezinárodně proslulé studio Farma v jeskyni, divadelní soubor Teatr Novogo Fronta, tanečnice a performerka Patricie Poráková či polští Opolski Teatr Lalki i Aktora. Příjemnou letní atmosféru pak dokreslí večerní tančírny argentinského tanga a koncerty, které budou navazovat na hlavní program na Lodi Tajemství.

Jedním z vrcholů Odysey bude premiéra nové inscenace přední české tanečnice a choreografky Lenky Vagnerové, kterou připravila společně s německým choreografem Felixem Landererem. SORCERER, jak se nový česko-německý projekt jmenuje, si pohrává s iluzí, ovládáním mysli, čarodějnictvím a magií.

Třetí festivalová scéna bude věnovaná nejmenším návštěvníkům. V Zítkových sadech u Palackého náměstí vyroste cirkusová aréna, která vedle rozmanitých představení a bláznivých clowniád nabídne třeba i kreativní dílničky. Jména jako Sacra Circus Števa Capka, Squadra Sua či Divadlo Minor jsou zárukou skvělé zábavy.

Vedle domácích umělců se představí i vynikající zahraniční soubory. Dalším z premiérových představení bude inscenace Čekání na déšť (Waiting for the Rain) polského souboru Opolski Teatr Lalki i Aktora.

Ojedinělým projektem v rámci Odysey budou tzv. Instants, neboli Představení v přítomném okamžiku. Každá z těchto inscenací se bude inspirovat jinou epizodou Homérova putování a místní mladí umělci pod vedením uznávaného sardinského souboru Cada Die Teatro ji pak adaptují na podobný příběh z historie a tradice dané země. Tématem pražského představení je Sestup Odyssea do podsvětí. Mladým umělcům a představení jejich tvorby patří i večer s příznačným názvem Esence tance.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!