Kam v létě na jihu Čech: Múzy na vodě, Otáčivé hlediště i Folková růže

Kam v létě na jihu Čech: Múzy na vodě, Otáčivé hlediště i Folková růže

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Tak třeba rovnou na hudební a divadelní festival Za dačickou kostku cukru. Pořádá se již po sedmnácté na nádvoří zámku Dačice a to ode dneška do 20. července. Vystoupí mimo jiné kapela Zrní, Bluesberry či KNEZAPLACENÍ / Merta - Hrubý - Fencl a k vidění budou i pohádky.

  1. Nudit se nebudete ani na Bechyni - Bechyňské kulturní léto startuje také dnes a potrvá do půlky září. Program je situován do Zámecké jízdárny Bechyňského zámku a například 14. srpna se zde můžete těšit na Martu Kubišovou či kapelu Katapult.
  2. Tradiční českobudějovické Múzy na vodě oživí slepé rameno Vltavy již dnes večer – v rámci operního večera Proč bychom se netěšili budou uvedeny árie z nejkrásnějších českých oper. O den později uvede balet Jihočeského divadla baletní trojvečer – choreografie Maďarské tance, Rozladěné a Sussan. Múzy potom uzavře koncert Leony Machálkové plánovaný na 6. července.
  3. Po celé prázdniny se také v Českých Budějovicích bude odvíjet oblíbené Radniční léto – na nádvoří radnice se budou hrát pohádky, zahraje Jaroslav Samson Lenk (23. července) nebo Pavel Žalman Lohonka (13. srpna).
  4. Kinematograf bratří Čadíků bude tradičně na náměstí Přemysla Otakara v Českých Budějovicích promítat loňský úspěšný snímek Revival - 7.července.
  5. Dalším lákavým programem na letní večery jsou Třeboňská nocturna. Tento festival klasické hudby se koná 7.-12. července na zámku v Třeboni.
  6. Třídenní festival folkové hudby – to bude Folková růže 2014 na II. a III. nádvoří zámku Jindřichův Hradec. Začíná 10. července.
  7. Tradiční víkendové Borůvkobraní proběhne 12. - 13. července v areálu borovanského kláštera. Na programu jsou soutěže, tvůrčí dílny, hudba, pohádky i jarmark.
  8. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov uvede zahajovací operní galakoncert německého tenoristy Jonase Kaufmanna 18.července ve 20:30 a to na krumlovské letní scéně. Jonas Kaufmann je celosvětově uznáván jako jeden z nejvýznamnějších umělců dneška.
  9. Nezapomenutelný zážitek slibuje v této sezóně i českokrumlovské Otáčivé hlediště: Po červencové klasice – Decameronu a Rusalce – se můžete v srpnu přijít pobavit na Divotvorný hrnec, přebásněný dvojicí V+W: „Co si takhle znovu říci: My si taky uděláme rodinný výlet do Štědré Doliny ve fiktivním americkém státě Missitucky, kde se odehrává nesmrtelný pohádkový příběh prvého zámořského muzikálu uvedeného u nás v Čechách?“
  10. Slavonice fest 2014 láká na konci července, 27.– 31. Na festivalu zahrají David Koller, Vypsaná Fixa, G Point Hunters, Prago Union, Jasná páka, Pleas the Trees, Sunflower Caravan, Vladimír Merta a další.
  11. Nenechte si ujít ani Havlíčkobrodské kulturní léto s bohatým programem pro děti i dospělé. Každou středu již od června do 27. srpna, začátky od 18:00 hod na Havlíčkově náměstí.
  12. 23. ročník festivalu Táborská setkání opět zavzpomíná na dobu husitskou a to 12.- 13. září, Máte rádi atmosféru středověku? Láká vás tradiční hudba, zpěv a veselení pod širým nebem?
  13. Na podzim si můžete s dětmi vyzkoušet tzv. ZOO potmě, své brány otevře ZOO Ohrada v Hluboké nad Vltavou - 20. září v 10 hodin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!