Praha pozná současnou izraelskou kulturu, blíží se Dny Jeruzaléma

Praha pozná současnou izraelskou kulturu, blíží se Dny Jeruzaléma

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Do Prahy se vrací Dny Jeruzaléma. Během 18. až 21. 6. se tak Praha seznámí se tím nejlepším ze současné izraelské kultury.

Festival Dny Jeruzaléma v Praze přemění pražskou Náplavku v exotickou promenádu s atmosférou jeruzalémského trhu. Hlavní město pak ožije jeruzalémským tancem, filmem, hudbou, kulinářskými show, přednáškami o literatuře a módě, videoartem, výstavami či unikátní Jeruzalémskou kavárnou. Ve dnech 18. až 20. června ozvláštní nábřeží Vltavy jedinečná kulturní akce, jejíž hudební program se odehraje 21. 6. v rámci programu United Islands.

Program celého festivalu odstartují 18. 6. Jeruzalémské trhy, jejichž atmosféru bude každý den v podvečer doplňovat jeruzalémské jazzové trio Black Betty. Návštěvníci zde budou moci ochutnat typické izraelské potraviny, čerstvé limonády, izraelské víno nebo si ve festivalové atmosféře prvních letních dnů vychutnat kávu v „Jeruzalémské kavárně“. Pražské gurmány navíc zasvětí do tajů blízkovýchodní kuchyně palestinský šéfkuchař Kamel Hashlomon a jeho izraelský kolega Ilan Garousi.

Na návštěvníky čeká v průběhu festivalu řada přednášek týkající se témat izraelské literatury, módy a jeruzalémské kuchyně. Po celou dobu festivalu bude paralelně v galerii Avoid na Náplavce probíhat multimediální výstava Veroniky Dolanské.

Na filmové přehlídce na lodi Tajemství bratří Formanů bude možné zhlédnout unikátní dokumentární snímek „Footsteps in Jerusalem“ či krátké videoartové filmy „City Diary“ propůjčené festivalu jeruzalémskou galerií Yaffo 23.

Ve spolupráci s Tancem Praha se v taneční sekci představí tanečnice Einat Ganz, známá izraelská choreografka Iris Erez či tanečnice Noa Zuk, která ve své tvorbě analyzuje existující rituály a stereotypy.

Každý večer se na divadelní lodi Tajemství bratří Formanů budou odehrávat afterparties izraelských VJs Mejadra eyes a Dj Bamji, který si již na středeční večer připravil hudební mix společně s pražskými hudebními stálicemi Beats.pm.
Hudební část programu Dnů Jeruzaléma v Praze nabídne 21. 6. festival United Islands, kde se představí žánrově rozličné kapely, jako jsou například elektroničtí Garden City Movement či folkoví The Angelcy.

Na festival Dny Jeruzaléma v Praze naváže výstava legendárního dokumentárního fotografa Davida Rubingera, který 4. července přiveze na Staroměstskou radnici výběr z jeho děl zobrazující dramatické milníky v historii Izraele.

Program a další informace k druhému ročníku Dnů Jeruzaléma v Praze naleznete zde: www.dnyjeruzalemavpraze.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!