Milovníci bonsají pozor! Botanická zahrada Troja láká na novou výstavu i tématické workshopy

Milovníci bonsají pozor! Botanická zahrada Troja láká na novou výstavu i tématické workshopy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Botanická zahrada pořádá od 16. do 25. května 2014 oblíbenou výstavu bonsají . Zejména o víkendech nabídne zahrada skutečně bohatý program, a to hned na několika místech v rámci areálu – v Japonské zahradě, v Ornamentální zahradě či ve výstavním sále.

Návštěvníci uvidí nejen tradiční bonsaje - pro letošní ročník jsou totiž připraveny atraktivní novinky i workshopy. Součástí výstavy budou informační panely s informacemi a perokresbami jednotlivých bonsajových stylů, které pro trojskou botanickou zahradu připravil proslulý český bonsajista Petr Herynek. Milovníci trpělivého tvarování si budou moci poprvé díky odborníkům vyzkoušet, jak se tvoří Kusamono, tzv. trávová bonsaj.

Návštěvníci, kteří si na ni netroufnou, mohou aranžovat Ikebanu a také skládat oblíbené Origami. Nebo se kupříkladu rozhýbat při Tchai-ťi, poslechnout si hru na tradiční bambusovou flétnu Shakuhachi či se pokochat pohledem na kameny Suiseki a kaligrafie. Víkendový program pochopitelně nabízí i provázení, přednášky a ukázky pěstování a tvarování bonsají, předvedení umění japonského meče a ochutnávku v Česku stále oblíbenějšího sushi z kuchyně Yukiho Omakiho.

Vernisáž výstavy se koná v prostoru Japonské zahrady 16. května od 11 hodin. Čestnými hosty, kteří akci zahájí, bude velvyslanec Japonska v České republice Tetsuo Yamakawa chotí Mihoko. Pozvání přijala též ředitelka informačního a kulturního centra velvyslanectví Kana Ochiai. Na zahájení nebudou chybět ani zástupci Česko-japonské společnosti v čele s Věnceslavou Hrdličkovou, čestnou předsedkyní spolku. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!