Největší studentský festival v Ostravě odpočítává dny

Největší studentský festival v Ostravě odpočítává dny

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Ani letos nebude Moravskoslezská metropole ochuzena o tradiční studentský svátek – Majáles Ostrava. Pro návštěvníky si organizátoři připravili řadu osvědčených lákadel, ale i mnohé novinky. Prostory Dolní oblasti Vítkovic tak čeká 7. 5. 2014 řádně nabitý den.

Právě vítkovický areál si oproti prostoru Slezskoostravského hradu vybrali sami studenti ostravských univerzit ve veřejném hlasování. Letošní ročník tedy bude již druhým, který se v DOV uskuteční. „Industriální architektura v kombinaci s hudebním festivalem pro mladé lidi se ukázala jako krok správným směrem, proto jsme se rozhodli Majáles pod vysokými pecemi uspořádat i letos,“ říká k výběru místa Jaroslava Kořená, prezidentka Stavovské unie studentů Ostrava, která akci pořádá. Majáles má v Ostravě tradici už dvě desetiletí, první spojený ostravský majáles, který společně pořádali studenti Ostravské univerzity a VŠB-Technické univerzity Ostrava, se ale uskutečnil dva roky nazpět. V započatém duchu spolupráce budou studenti pokračovat i letos.

V areálu se návštěvníci mohou těšit hned na několik hudebních scén. „Vedle dvou velkých stage a elektro scény nebude chybět studentská stage, která bude podobně jako loni v netradičním pojetí a nabídne neokoukané tváře začínajících umělců,“ přibližuje zajímavou scénu Gabriela Kožušníková, dramaturgyně akce. Jednou z předních novinek bude rozšíření o multifunkční aulu Gong. Ten dá vyniknout ostravskému spiritu a bude tvořit příjemnou alternativu – místní písničkáře a jednu z hvězd festivalu, Janáčkovou filharmonii Ostrava s jejím filmovým repertoárem. Pátá scéna a zároveň další novinka zaujme především hip-hopové fanoušky, pro které bude šapitó hip-hop scéna určená.

V den majálesu bude připravený také další doprovodný program. Odpočinek nabídnou hned dvě chill out zóny – mini stage Rádia Kolej v U6 a venkovní relax zóna. Příjemné odreagování mohou návštěvníci najít také např. v čajovně, během posezení v trávě nebo ve stanu Silent Disca. Prezentace aktivních studentů si mohou zájemci projít v městečku studentských organizací a nadšenci trance hudby si také přijdou na své v připravovaném zákoutí.

Ostravské majálesy se mohou pochlubit svým každoročním bohatě nabitým Doprovodným majálesovým měsícem. Nejinak tomu bude letos. Zahájení „doprovoďáku“ se uskuteční 1. 4. 2014 na Masarykově náměstí balónkovou show a bude pokračovat kulturními i sportovními akcemi až do 7. května, tedy do hlavního majálesového dne, který začne typickým průvodem masek z centra Ostravy. „Z plánovaných akcí můžeme prozradit např. Literární noc, koncert v Planu B, letní kino, kulturní odpoledne v amfiteátru VŠB či akce ve spolupráci s NDM a dalšími místními podniky,“ vyjmenovává Tereza Fialová, která má v SUS Ostrava Doprovodný program majálesového měsíce na starost.

Podrobné informace a jména kapel plánují organizátoři postupně zveřejňovat na stránkách akce www.majalesostrava.cz a na Facebooku www.fb.com/MajalesOstrava.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Multifunkční hala GONG nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Multifunkční hala GONG

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!