Kino Aero chystá lahůdku pro fanoušky sci-fi: Noc sci-fi filmů FAMO v Písku

Kino Aero chystá lahůdku pro fanoušky sci-fi: Noc sci-fi filmů FAMO v Písku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pražské kino Aero potěší 16. ledna 2014 od 20:00 oči a mysl fanoušků sci-fi žánru. Tento večer se totiž v Aeru koná Noc sci-fi filmů FAMO v Písku. Představí se celkem 6 krátkometrážních filmů od studentů Filmové akademie Miroslava Ondříčka.

A na co se tedy můžete těšit?

Mimo jiné se bude (v Praze už podruhé) promítat Poslední odměna, absolventský film Ladislava Plecitého, o kterém jsme vás již informovali. Film vznikl na motivy stejnojmenné povídky Terryho Pratchetta a hlavních rolích uvidíte Jarka Hylebranta, Tomáše Matonohu, Lenku Zahradnickou a Marka Igondu.

Nekonečný Infinite (Režie: Zdeněk Stuchlík, animace: Radek Smetana)
Jonáš Samuel je člověk žijící ve stereotypu. Ne zcela spokojený s rutinou práce, kterou doplňuje život v ospalém předměstí. Záhy však zjistí, že pohodlí jeho domova je křehčí, než si kdy uvědomil. Nesnadno se mu vzdává věcí, které ho vždy jenom otravovaly. Tento 3D animovaný film divákům předkládá trochu netradiční pohled na svět nejen pomocí výrazné stylizace.

Osud Sépiového Města (Jakub Dvořák, Jakub Šikula)
Animovaný příběh o průmyslovém městě, jehož obyvatelé drancují kvůli těžbě dřeva sousední kouzelný les. Někteří si ale neuvědomují, na jak vratkých základech jejich blahobyt stojí a co všechno se může stát, když se příroda přihlásí o slovo.

BE-42 (Jiří Hanzlíček, Radek Smetana)
Kombinace hraného a 3D animovaného filmu zasazena do postapokalyptické doby, ve které robůtek BE-42 zachraňuje přeživší dívku. Nejdříve jí však musí vysvětlit, že on je ten dobrý, a vše ostatní venku, je zlo. Dostane BE nevinnou dívku do bezpečí? Mimochodem, tento film obdržel 2. místo za speciální efekty na VFX festivalu v Sydney.

Třetí pole (Jaroslav Čížek)
Albert a Richard, kosmonauti chystající se na vesmírnou misi s cílem zničit asteroid, ženoucí se na Zemi. Do hry přichází nečekané komplikace.

Quickload (Petr Pekař)
Na některé otázky ženských se prostě nedá odpovědět, leda že byste měli stroj času.
Co když ale ani stroj času nestačí?

Vstupné na projekce je 80,- Kč. Rezervovat lístky můžete zde. Lístky budou k dostání i na webu: http://www.kinoaero.cz/cz/ nebo na pokladně.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Aero

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!