Nový trend v teambuildingu - BUSKING !!!

Nový trend v teambuildingu - BUSKING !!! 

Poslední dobou - což je tak plus mínus období 2 let, jsme - mé okolí, včetně mě a míst, kde se nacházím, podlehli tzv. "Buskermánii". Ta je nakažlivá pro jedince a skupiny s potřebou umělecky se vyjádřit, s touhou po vidění nevídaného, překvapivého, neotřelého, groteskního, nejlépe za použití interaktivních pomůcek ... Jsem ráda, že se aktuální busking netýká jen bezdomovců, starých kabaretiérů, feťáků a hvězdné pěchoty. Naopak! Buskingu se začíná věnovat čím dál více lidí - od amtérů až po profesionály Nového cirkusu, kteří vás přesvědčí o nemožném.

Začínaly tak legendy hudební scény, slavní žongléři, protagonisté stand-up comedies, pouliční kadeřníci, dokonce Hot dogs a Pretty women! Předně chci však vyzvednout ten fakt, že performance jste schopni vytvořit i vy v rámci teambuildingové mise! Čeká vás teď dobrodružné, netradiční strávení společného času s vaší skupinou a všudy přítomnými voyery. Dále si můžete díky performance na ulici nebo v podstatě kdekoliv, přivydělat na cestování, zbavit se zábran, konečně přestanete řešit, co si o vás pomyslí ostatní a pokud - kéž by se tak stalo - přestanete myslet na sebe, můžete také pobavit neznámé kolemjdoucí a předat jim minimálně na vteřinu kousek radosti z přítomného okamžiku, dát jim záminku k zastavení, spikleneckému pomrkávání nebo zbavení se přebytečného plíšku v kapse - ať už je kvalita vašeho výkonu jakákoliv. To také platí v případě vašich známých, kteří mohou být vaší show potěšeni dvojnásob, ne-li zaskočeni - poté je vaše cesta ke slávě ve vašem okolí téměř zaručena - obzvlášť ve světě sociálních sítí, Ifonů apod:) V rámci firemního teambuildingu mezi jednotlivými pobočkami je dokonce vhodné - v období letních měsíců - uspořádat přehlídku výsledků busking-teamů. Překonání vlastních hranic zaměstnanců, spojení práce se zábavou, v podobě účasti na festivalu buskingu je podle mého názoru progresivním a účinným způsobem v oblasti moderního teambuildingu. Ve vlastním zájmu a v zájmu vašich kolegů se tedy na výkon řádně připravte! Jen se nestyďte a nebojte, nedělejte to však pro slávu a peníze, oba tito pidimůžíci přijdou sami! Nemusíte spolu ani souložit, abyste pro odlehčení vztahů na pracovišti přispěli trochou hippies, stačí spát celá skupina v jedné místnosti nebo na pláži a povídat si až do rána. Ale zpátky na ulici:

Ve zkratce jde o předání úsměvu, pobavení se na obou stranách a to je nevyčíslitelné! Brzy si také uvědomíte, jak je důležité být přítomně a POZITIVNĚ napojen na skupinu, se kterou jste se tuto misi rozhodli podniknout! Tady se dostáváme k chlebu tohoto teambuildingu, bez kterého se neobejdete a který je pro skupinu základní potravinou. Dalším levelem je pak společná volba sýra, marmelády a dalších ingrediencí - měli byste vědět, co chcete, co chtějí ostatní a přijít s řešením. Naučíte se tak společně komunikovat v krizových momentech a nebo také ne. S mým 9ti členným music and performance bandem, vznešeně zvaným 9 days in a hat nebo interně také "Canela" jsme například za 9 dní stihli tour de Itálie, Slovinsko, Chorvatsko, kde jsme společně se třemi loutkami, zapojenou aparaturou a několika náhodnými hosty, odehráli nesčetné množství grandiózních koncertů ... Za společně vydělané penízky jsme koupili pár nádrží benzínu, zaplatili nové botičky pro naše kočáry a užili si spoustu legrace. Během teambuildingové - busking dovolené mezi námi vznikla silná pouta, milostné vztahy, pracovní motivace, mnoho fotek na FB a nezapomenutelné celokolektivní zážitky, proti kterým je pobyt ve vile jen pouhá televizní reality show. Busking výpravu tedy velmi doporučuji jako vysoce efektivní způsob sebepoznání a poznání svých kolegů. Pokud si myslíte, že na vás teď vyskočí reklama zážitkové agentury, tak se tak nestane. Zde je inspirace dle wikipedia.cz a provedení už je jen na vás, zlomte vaz!

Busking je označení pro jakékoli pouliční vystupování – ať už hudební, divadelní či třeba artistické – spojené s odměnou od veřejnosti (kolemjdoucí většinou hází drobné mince do přistaveného klobouku či krabičky). Vystupující člověk se nazývá busker. Nejčastěji se lze setkat s hudební produkcí (většinou akustickou), ale dělat se dá prakticky cokoli zajímavého či zábavného, co lidé rádi ocení: akrobacie, tanec, polykání ohně či mečů, žonglování, kouzelnictví, loutkoherectví, pantomima, recitace,… V mnoha zemích není busking úřady regulován vůbec, či jenom jemně, v některých zemích či městech je naopak potřeba získat speciální povolení, jinak hrozí vystupujícím pokuty.

Pokud si raději v tomto oboru přejete nejprve načerpat inspiraci, mám tu pro vás pozvánku do Bělehradu, hlavního města Srbska. Od 2.8. - 5.8. 2012 tam vypukne BASKER FEST - mezinárodní festival všech buskerů. Více informací přímo na stránkách festivalu. Pro bezplatné ubytování a cestu tam doporučuji navštívit www.couchsurfing.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Teambuilding - společná performanceKomunikaceRealizace
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!