Vintage obchody a zajímavé second handy najdete i v Praze, jen musíte hledat

Vintage obchody a zajímavé second handy najdete i v Praze, jen musíte hledat 

Znáte to, procházíte se uličkami Paříže, Londýna, NY a narážíte na úžasné vintage obchůdky, kde si za pár babek koupíte originální věc. Po návratu skoro marně hledáte, kam vyrazit pro podobné kousky do pražských, neméně okouzlujících ulic. Po jednom podobném návratu jsem se rozhodla, že jednu ze svých největších zálib trochu zacílím a okouknu místní situaci.

V poslední době jsem si nejvíce oblíbila Vintage Gallery na Ovocném trhu 11, Praha 1. Vládne tam přátelská a pohodová atmosféra a díky svému umístění je to pro mě přinejmenším inspirativní zastávka. Najdete tam dámské oděvy, boty, kabelky a veškeré doplňky vybraných značek za velmi příznivé ceny. V nabídce je i úplně nové zboží z minulých kolekcí a je doplňováno průběžně. Sympatické na Vintage Gallery je, že okoukané ale zachovalé oblečení vybírají a prodají za vás. Šatník může zase dýchat, i když garantuji, že po návštěvě tohoto obchodu ne na dlouho:).

Dalším ze skvělých obchodů, kam můžete pro podobné kousky za super ceny vyrazit, je Nymph, podtitul obchodu je „móda s nápadem za úžasné ceny“ a pod to se můžu podepsat. Obchody mají rozlohu klasických butiků, takže tam na novinky musíte zajít kouknout častěji, ale skoro vždy narazíte na něco zajímavého od oblečení, bot, po doplňky. Prodejnu najdete ve Vodičkově 36, Praha 1, kde každý týden dostávají nenošené zboží. Milé také je, že dávají nové kousky na Facebook. Druhý obchod najdete ve Štefánikově v Praze 5, zde už je v současné sobě second hand.

Spřízněným obchodem, který nabízí lehce nošené věci, je Quasimodo. Opět má dvě pobočky, v Národní 37 (pasáž Platýz) a v ulici Vladislavova 17, Praha 1. Je zde větší sortiment než v Nymphu, ale ochod má také příjemnou velikost a za velmi slušné ceny zde koupíte značky jako Zara, Mango, Marks & Spencer, ale třeba i Forever 21. Tato značka u nás zatím pobočku nemá, já ji objevila poprvé v Londýně a když jsem viděla krajkové tričko v Quasimodu za 300Kč, nešlo ho tam nechat :-).

V uličkách Starého Města jsem narazila na nenápadný a neméně zajímavý secon hand Šatna. Menší obchůdek vyžaduje trochu více trpělivosti najít, co člověk hledá, ale objevit se dají skvělé módní kousky za rozumné ceny. Šatna nabízí široký sortiment i pro pány. Osobně mě nadchly úžasné vintage korále za pár desítek korun. Webové stránky mi google neprozradil, takže do Konviktské 13 v Praze 1 to chce zajít osobně.

Na Starém Městě se dá najít I pár velmi zajímavých a “pravých” vintage obchodů, mezi kterými určitě stojí za zmínku např. Vintage retro clothes (Michalská 1, Praha 1) nebo   Laly Vintage Clothes (Štupartská 3, Praha 1). 

Za návštěvu stojí I Bazar Nostalgie (Havelská 1 a Kožná 10, Praha 1), The Item (Žatecká 8, Praha 1). Všechny zmíněné obchody skrývají krásné vintage kousky,  jen ceny za ně jsou často poměrně vysoké.

Nadchl mě celkový  koncept obchůdku na Žižkově, Bohemian Retro, kde najdete vintage oblečení, doplňky, šperky a spoustu dalších úžasných věcí z Československa, z let 30. až 80.  

Budete-li chtít svůj šatník zpestřit nějakou slavnou světovou módní  značkou, určitě zajděte do značkového outletu Nana Vogue, který se nachází na Vinohradech. Nana Vogue se snaží vybírat oblečení z řad světových návrhářů a módních značek jako Dolce & Gabbana, Chriatian Dior, Dona Karan a mnoha dalších. Vybírat můžete i na jejich stránkách. 

V podobném duchu mi připadal i obchůdek 2nd Chance na druhé straně řeky v Karmelitská 24, kde koupíte krásné, značkové a super módní kousky z druhé ruky. Ceny v obou obchodech jsou přiměřené prodávaným značkám.

V Praze je samozřejmě také  hodně klasických sekáčů, přehrabovat se ale haldou věcí mě nebaví  a nepřesvědčí mě ani ceny. Zastávám názor, že za originálním a kvalitním kouskem se vyplatí si trochu  popojít a občas i trochu připlatit. Víte o nějakém zajímavém vintage obchodě, který jsem zatím neobjevila nebo nedocenila?

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!