Alegria: okouzlující, dech beroucí, pohltí vás...

Alegria: okouzlující, dech beroucí, pohltí vás... 

Každý návštěvník vchází do O2 arény s podivným pocitem očekávání a těšení se. Za chvíli totiž začíná představení Alegria, představení Slunečného cirkusu, nejlepšího cirkusu všech dob.

Show začíná a všem se tají dech. Výkony na hranici lidských možností doplněné živou strhující hudbou, promyšlenou scénou do posledního detailu a hrou světel a kulis.

Hrbatý principál je poněkud strašidelný, hraje si s publikem, vtahuje jej do děje. Křičí "Alegria!" A vše začíná. Bílá půvabná zpěvačka nás provází příběhem plným radosti, barev, nekonečných možností. Silní muži a štíhlé ženy si v magických kostýmech hrají se svým tělem. A člověka napadá. "Je tohle vůbec možné?" "Je to skutečnost nebo jsem ve snu?" Vypadá to, že pravda je někdy mezi. Probudíme se z úžasu, když na scénu dorazí klauni. Smějeme se, až se za břicha popadáme. Pak nás ale znovu zaplaví vlna překvapení a údivu. Lidé na jevišti létají, metají přemety, ohýbají se do neuvěřitelných poloh, hrají si z ohněm a to vše s lehkostí a elegancí. Jako by to nic nebylo... Přece ve světě, kde vládne alegria, tedy radost, nic není nemožné!

A jak to všechno začalo? V roce 1984 se v Quebecu slavilo 450. výročí objevení Kanady Jacquesem Cartierem. Co ale vymyslet, aby si tyto slavnosti mohli užít všichni obyvatelé provincie Quebec? Na to přišel Guy Laliberté. Sestavil soubor artistů, tanečníků, klaunů a dalších výjimečně nadaných pouličních umělců a nazval jej Cirque du Soleil - v překladu Slunečný cirkus. Ten se tedy vydal na svou pouť po provincii. Sklidil takový úspěch, že jeho pouť od té doby už neskončila. Původních 20 členů souboru se rozšířilo na dnešních 5000 zaměstnanců s 1200 artisty z 50 zemí světa. V současnosti má Cirque du Soleil sídlo v Montrealu, trvale usídlené soubory v Las Vegas, v New Yorku, dokonce i v Tokyu a 12 cestujících souborů po světě, mezi nimiž je například Saltimbanco, Quidam nebo Delirium.

Cirque du Soleil na své pouti naštívil už 300 měst na pěti světadílech, takže jejich dech beroucí představení mohlo zhlédnout už okolo 100 milionů diváků. A jeden z nejznámějších souborů Alegria ve dnech 25. 5. až 27. 5. navštívil i Prahu a umožňuje tak českým divákům ponořit se do magického světa, kde nic není problém, kde je všude cítit vzrušení a napětí, kde je vaše tělo schopné neuvěřitelných věcí, kde vládne radost ze života a mládí.

Tak se nechte tímto světem, alespoň na pár okamžiků pohltit. Nebudete litovat!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Místo konání: O2 arena

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!