Záčátkem dubna vstupuje do našich kin erotické drama Láska a modřiny

Záčátkem dubna vstupuje do našich kin erotické drama Láska a modřiny 

Do kin vstupuje 5.dubna francouzské milostné drama LÁSKA A MODŘINY. Přední hvězda dnešní francouzské filmové scény Tahar Rahim a křehká asijská kráska Corinne Yam excelují v intimním příběhu podle autobiografické knihy čínské autorky Jie Liu-Falin. Cenzurou zakázaná předloha spolu s režií čínského tvůrce Lou Ye, který pro své postoje a zálibu v nahé erotice nesmí v Číně točit, daly vzniknout nezvykle intenzivní studii intimity jednoho vztahu.

„Lou Ye mě viděl na nějaké fotce těsně před premiérou filmu Prorok,“ vzpomíná Tahar Rahim na první kontakt s režisérem a vysvětluje, proč dal přednost nezávislému filmu před nabídkami z Hollywoodu. „Natáčení s Lou Yeem bylo úžasné a hodně fyzické. Tento film je především milostná romance. Až na to, že na počátku téhle lásky je něco, co vypadá jako znásilnění, ačkoli se to děje s tichým souhlasem. Jako diváka mě ta výchozí situace natolik zaujala, že jsem chtěl ty postavy sledovat dále, až do samého konce, ať už bylo jejich jednání jakékoliv. Láska je jako víra. Neexistují pro ni žádná pravidla. V tomto smyslu je Láska a modřiny blíže holému životu než filmové fikci. Lou Ye rád erotizuje mužské tělo. V tom filmu vibruje opravdové erotické napětí.(z rozhovoru Tahara Rahima pro francouzské vydání Premiere, listopad 2011).

Film Láska a modřiny měl mezinárodní premiéru na festivalu v Benátkách a byl vybrán rovněž do sekce Vanguard na festival v Torontu. Čínský tvůrce Lou Ye má za sebou již osm celovečerních filmů, které v Číně vždy vyvolaly ostrou polemiku a nevoli oficiálních míst, jež mu zakázala natáčet. Tvoří tedy ve Francii a vysvětluje, proč se rozhodl zpracovat právě tuto látku: „Ten román je silně autobiografický a je z pera ženské autorky. Je o konečnosti lásky. O samotné podstatě lásky. Mám pocit, že Jie Liu-Falin se podařilo posunout hranice tématu, které se v mé práci vždy objevovalo a objevuje dodnes. Zaujal mě ženský pohled, který je navíc autobiografickou výpovědí. Její upřímnost a otevřenost. Její vlastní odžitá zkušenost.“

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!