I Melt with You: Sex, drogy, rock 'n' roll a těžká deprese

I Melt with You: Sex, drogy, rock 'n' roll a těžká deprese70%

Čtyři kamarádi ze studií mají zajímavý zvyk. Každý rok se sejdou, aby zapomněli na všední život a ponořili se do alkoholu. Na tom by nebylo nic divného, kdyby neexistovala jakási smlouva, kterou všichni stvrdili.

Od tohoto snímku se nedalo moc čekat. Už podle traileru se zdálo, že film bude jen o alkoholu, drogách, občas sexy holkách, které na pořádném mejdanu samozřejmě nesmí chybět, a vše bude završeno depresivní náladou. Ani sledované diskuse o filmu nenasvědčovaly, že by měla být realita jiná a taky nebyla.

Opravdu, první polovina filmu bylo spíše bezduché sledování představení postav a poté snad nekonečného mejdanu. Alkohol teče proudem, drogy na dosah ruky, hezké holky všude kolem a to vše podtrženo a umocněno hudbou. To by člověka chvíli bavilo nebo by pochopil, že je třeba navodit atmosféru. Bohužel půl filmu skoro to samé, jen doplněné pár dialogy, je vážně trochu moc.

Konečně se dostáváme k zápletce, ovšem nešťastně zvolené zápletce. Nebo myslíte, že je pro kamarády život tak bezcenný, že jej ukončí kvůli dvacet let starému cáru papíru? Ano, dostáváme se do části, kdy se z bezduchého filmu stává průměrné drama. Střídají se lepší scény, horší scény a scény, které vás možná ohromí. Druhá polovina je opravdu docela záživná, v porovnání s první je to obrat o sto procent.

Představuje se nám krize středního věku, opravdu velká krize, která je stvrzena osobními problémy, alkoholem a drogami. Napětí pomalu roste, když se do hry ještě vloží policie, neopustí vás až do samého konce. Ten je vcelku povedený, tedy v rámci možností a scénáře.

Ano, první polovina by se dala natočit stokrát lépe a to bez nadsázky. Ovšem pak přijde konečně zlom, na který čekáte od začátku. Film vás opravdu začíná bavit, začínáte jej prožívat a napjatě čekáte, co bude dál. Výkony herců jsou zcela dostačující a hlavně zvládají velmi dobře depresivní scény, ty jsou bezesporu základem druhé poloviny. Možná je až absurdní, že ve mně celkově film zanechal zvláštní pocit a film se mi nakonec líbil. Jeho sledování rozhodně není ztráta času, i když se jedná o průměr, je to jeden z lepších filmů a věřím, že své fanoušky si najde.

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: I Melt with You

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto1Foto2obal
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!