Intouchables: Místy až dokonalost sama

Intouchables: Místy až dokonalost sama90%

Málokdo by čekal, že film o dvou, naprosto rozdílných životech získá tolik ocenění. V době, kdy probíhal duel mezi The Artist a Hugo a jeho velký objev se ve Francii začala promítat komedie, která ihned překonala dosavadní rekordy návštěvnosti.

 

Snímek vypráví příběh ochrnutého, stárnoucího obchodníka s uměním Philippe a mladého, bezstarostného muže z ghetta, Drisse. Když byl Philippe nucen vypsat konkurz na ošetřovatele, mimo jiné se mezi kandidáty objevil i mladý černoch, který si přišel jen pro potvrzení, aby dostal podporu, „Dělám to kvůli potvrzení pro sociálku“, řekl suverénně.

Ano, jak již možná tušíte, právě Driss se stal ošetřovatelem. Pomalu se začíná utvářet pouto přátelství a začíná se psát nezapomenutelná kapitola jejich životů. Komedie a místy i lehké drama je opravdovým klenotem francouzské filmové scény. Nenucená a nenásilná komedie, s tak dokonalým a přitom obyčejným scénářem, že ve vás zanechá zvláštní pocit, možná k zamyšlení.

A že jste nenarazili na kritiku? Zde je těžké něco kritizovat, protože se jedná po dlouhé době o opravdu bezkonkurenční komedii. Nejde zde jen o holky a alkohol či drogy, na čem své základy staví 80% komedií z Hollywoodu. Avšak je pravdou, že téma je dost profláklé, což může některým vadit.

Příběh, který se zbytečně netáhne, téměř bezchybné výkony herců, perfektní režie, nenucený humor a mnohem více ve 108 minutách je dokonalý příděl něčeho, co dokáže zvednout náladu a přinutí vás se od srdce zasmát. Tento film rozhodně musíte vidět.

 
Názor informuji.cz: 90%

Kdy a kde dávají film: Nedotknutelní (FR)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!