Louis de Funes v komedii "Nevídáno, neslýcháno"

Louis de Funes v komedii "Nevídáno, neslýcháno" 

Na 29. dubna se připravuje vydání DVD s klasickou francouzskou komedií s názvem "Nevídáno, neslýcháno". Zajímavé je, že se tento film dostane k českému divákovi oficiálně vůbec poprvé. Měl by být také zcela nově nadabován imitátorem a hercem Václavem Faltusem, který snad po úspěchu titulu "Jak vykrást banku" opět nezklame a obstojně "nahradí" Františka Filipovského.

Mnozí z vás po úvodních větách již asi tuší, že je zde řeč o filmu, v němž figuruje mnoha generacím českých diváků tolik blízký Louis de Funes.

Zkuste si tedy vybavit nezapomenutelný hlas pana Filipovského, nenapodobitelné grimasy Louise de Funese a podnikněte spolu se mnou krátkou výpravu po stopách děje snímku "Nevídáno, neslýcháno", abyste, až se objeví v trafikách, měli představu, o co se vlastně jedná.

Zápletka je prostá a značně bláznivá, ostatně jako jsme u filmů s rtuťovitým  matadorem francouzské komedie zvyklí. Jedná se o příběh svérázného a vychytralého pytláka Blaireaua, který je tentokrát v ne úplně běžné rovině ztvárněn Louisem de Funesem. Ten je, jak jinak, trnem v oku místnímu starostovi, protože, jak se zdá, představuje jediný rušivý element v klidném městě Montpaillard. I přes přísný zákaz lovení zvěře totiž pytlačí a svou kořist následně prodává místním občanům. Chytnout při činu se ho snaží poněkud přihlouplý strážník, ovšem marně. Souhrou komických okolností je však Blaireau nakonec přeci jen zatčen. Nikoli ovšem z důvodu pytlačení, ale kvůli obvinění z napadení onoho strážníka. Ve vězení ho však očekává nadmíru vstřícný ředitel, který s ním dokonce vyrazí tajně na lov. Mezitím město sužují dopady Bleaireuova zatčení - v restauracích nemají maso a na obyvatele doléhá tísnivý pocit, že se nic zajímavého neděje.

Dostane se kontroverzní pytlák z vězení a zachrání tak obyvatele města před nedostatkem bílkovin a ukrutnou nudou? Myslím, že byste se měli nechat překvapit. V každém případě lze konstatovat, že Blaireau, ač živel, je nepostradatelnou součástí Montpaillardu. A kdo ví, třeba na tom po zhlédnutí tohoto snímku budete podobně jako jeho zdrcení obyvatelé a budete mít nutkání podívat se na bláznivý příběh pytláka Blaireaua znovu. A musím zcela otevřeně říci, že to opravdu hrozí. "Slabinou" tohoto filmu je totiž jeho návykovost, která je doslova nevídaná, neslýchaná...

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!