Paranormal Activity 2 - normální nuda

Paranormal Activity 2 - normální nuda50%

Nejočekávanější hororová událost roku. Chce to pevné nervy a připravit se na pár bezesných nocí. Tolik hlásají upoutávky na pokračování jednoho z kasově nejúspěšnějších filmů všech dob. Ano, takový byl první díl Paranormal Activity, který svým tvůrcům vydělal neskutečné peníze.

Debutující režisér Oren Peli ho před třemi lety dokázal natočit za 15 000 dolarů. Nikdo v tu dobu netušil, že tento nízkorozpočtový béčkový horor na sebe strhne takovou pozornost a celosvětově vydělá téměř 200 miliónů. Čím byl horor Paranormal Activity tak výjimečný? Popravdě vůbec ničím. Dalo by se napsat, že to byla pouhá kopie novátorského snímku Záhada Blair Witch, opět točená na ruční kameru z pohledu "hrajících" protagonistů, ovšem s přídavkem omezeného prostoru a bezpečnostních kamer. Opět se jednalo o pár osob a "neherce". Za výsledek se však Oren Peli stydět nemusel. Z takto omezeného rozpočtu vznikl nadprůměrný snímek, který strčil do kapsy nespočet dražších a profesionálnějších hororů.

O čem a jaké je tedy pokračování Paranormal Activity 2? Je to o tom samém a je to mnohem větší nuda.

Tak bych to totiž mohl shrnout a o nic byste nepřišli. Jsem velký fanda duchařských filmů, proto jsem se těšil i na pokračování Paranormal Activity. Většinou mi stačí málo. Jsem spokojen, když mi alespoň jednou přejede mráz po zádech. S tím jsem na Paranormal Activity 2 také šel. Připraven jen na to jedno zachvění. Bohužel nepřišlo.

Co ale přišlo, bylo Déja vu. Paranormal Activity 2 je totiž přesnou kopií jedničky. Opět jsme svědky "průmyslového" špehování na předměstí žijící rodiny, kterou si oblíbí zlý démon. Opět sledujeme plynoucí dny a noci v jejich baráčku... těch nocí je tentokrát však mnohem, mnohem více (bohužel - a něco se děje až tu poslední). K tomu si přidejte jednoho psa a latinskoamerickou chůvu a máte dražší pokračování. Tvůrci se sice snažili tak nějak navázat na předchozí díl, bohužel se jim to smysluplně nepodařilo. To, co tak dobře fungovalo v jedničce, tady nefunguje a je to škoda. Námět totiž nebyl vůbec špatný a pod scénář se dokonce podepsal sám Oren Peli, který snímek taktéž produkuje. Ani to však ve finále nestačilo a režisér Tod Williams tak se svým Paranormal Activity 2 zcela pohořel.

Věřím tomu, že dobré PR, povedený první díl a pozornost ve formě zakázaného promítání upoutávek na film v amerických kinech přinesou kýžené ovoce a návštěvnost. Bojím se však následného zklamání diváků. Chce to totiž pevné nervy a připravit se na pár bezesných nocí z tohoto snímku. A přeberte si to po svém...

Názor informuji.cz: 50%

Kdy a kde dávají film: Paranormal Activity 2

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Kdy a kde dávají film:

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!