Projekt Jiná perspektiva nabídne během přednášek a diskuzí jiný pohled na architekturu

Projekt Jiná perspektiva nabídne během přednášek a diskuzí jiný pohled na architekturu  

Nahlédnout na architekturu jinou perspektivou. To je cílem sedmi přednášek, během nichž se návštěvníkům představí zajímavé osobnosti evropské architektury. Do české metropole dorazí odborníci z Francie, Švýcarska, Řecka, Německa i dalších zemí. Projekt startuje již 2. března, kdy přednáškový cyklus zahájí britský architekt Jonathan Sergison.

Přednášky, které mají souhrnný název Jiná perspektiva, proběhnou vždy první čtvrtek v měsíci, a to od března do prosince. V rámci nich se mohou návštěvníci těšit také na následnou diskuzi. “Přednášky představí několik inovativních architektů, osobitých, tvůrčích a jedinečných, kteří přináší jiný pohled na architekturu, a to bez ohledu na zemi původu. Cyklus se bude zabývat různými tématy architektury: plánování měst, sociální výstavbou, reflexí architektury, rekonstrukcemi, urbanismem i experimentální architekturou,” představuje témata letošního cyklu Marcela Steinbachová, architektka a zakladatelka KRUHu, který přednášky pořádá. 

Cílem projektu je nabídnout české scéně pohled významných zahraničních představitelů. Ti se s návštěvníky podělí jak o teoretické poznatky, tak o praktické informace. Jako první host dorazí do prahy Jonathan Sergison, jehož přednáška ponese podtitul Úvahy o současném evropském městě a uskuteční se 2. března od 19:30. Architekt je zakladatelem studia Sergison Bates architects, které od svého založení sbírá ocenění po celé Evropě. Studio pracuje především na bytové výstavbě, přičemž klade důraz na jednoduchost, detail, kontext i funkčnost staveb. 

Cena vstupenky na přednášku činí 100 korun, studenti mohou využít zlevněného vstupného 80 korun. V následujících měsících pak projekt nabídne i přednášku Érica Lapierra z Francie, Kuby Snopka z Polska, německého architekta Thomase Burlona a další. 

Program přednášek a diskuzí o architektuře:  

  • 02. 03. - Jonathan Sergison (GB) - Úvahy o současném evropském městě /Kino Světozor/ 
  • 06. 04. - Éric Lapierre (FR) + Kuba Snopek (PL) - Architektura VII. dne /Kino 35/ 
  • 04. 05. - Christ & Gantenbein (CH) - Studio Chris & Gantenbein /Kino Světozor/ 
  • 01. 06. - Zdeněk Fránek - Příliš viditelná architektura + Piotr Brzoza - Stavět pragmaticky /DUP36/ 
  • 05. 10. - Thomas Burlon - Brandlhuber+ (DE) /Kino Světozor/ 
  • 02. 11. - Aristide Antonas (GRC) /Kino Světozor/ 
  • 01. 03. - Marc Angélil (CH) - Úvahy o současném evropském městě /Kino Světozor/ 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Projekt Jiná perspektiva nabídne během přednášek a diskuzí jiný pohled na architekturu Projekt Jiná perspektiva nabídne během přednášek a diskuzí jiný pohled na architekturu
 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kino Světozor

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!