Irvine Welsh: Možná vznikne Trainspotting 3

Irvine Welsh: Možná vznikne Trainspotting 3 

Autor knižní předlohy kultovního Trainspottingu Irvine Welsh prozradil, že se možná natočí další sequel. Třetí film by měl základ v jeho nejnovějším díle The Blade Artist, ve kterém se z násilníka Begbieho (Robert Carlyle) stal vzorný otec a umělec žijící v USA. Volné pokračování s názvem T2 Trainspotting míří do tuzemských kin 9. února.

„Myslím, že pro další snímek ve stylu Trainspottingu je stále prostor,“ sdělil spisovatel Welsh časopisu Time Out. Natočit by se měl podle románu z loňského roku, The Blade Artist. Ten se zaměřuje výhradně na postavu Begbieho, který se v druhém snímku vrací z vězení a chystá se pomstít Rentonovi (Ewan McGregor), jenž mu v původním filmu ukradl podíl ze získaných peněz.

Příběh, ve kterém se Begbie změní na slušného otce vydělávajícího si legálně tvořením soch, však značně koliduje s obsahem T2 Trainspotting. Welsh se ale řídí heslem „nikdy neříkej nikdy“. S právě vycházejícím snímkem, který vznikl volně podle románu z roku 2002 – Porno, je velmi spokojen. „Myslím, že dvojka překonala originál,“ uvedl. 

Původní snímek natočil uznávaný režisér Danny Boyle v roce 1996 podle Welshova stejnojmenného románu, který pojednává o partě skotských narkomanů. Považuje se za jeden z nejlepších britských snímků všech dob, nominaci na Oscara za nejlepší scénář od Johna Hodge ale ve vítězství neproměnil – porazil ho Forrest Gump. Na základě dalších spisovatelových knih vznikly filmy Acid House, Extáze a Sviňák.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!