Cestovatelský festival GO Kamera slaví 20. narozeniny. Nabízí čtyřdenní marator přednášek a promítání

Cestovatelský festival GO Kamera slaví 20. narozeniny. Nabízí čtyřdenní marator přednášek a promítání  

O svá videa, fotografie i zážitky z cest se již po dvacáté podělí řada známých cestovatelů, horolezců, publicistů a dobrodruhů v rámci jubilejního ročníku festivalu GO Kamera. Ten odstartuje jiz ve čtvrtek 19. ledna v Brně a svým návštěvníkům nabídne čtyři dny plné nevšedních cestovatelských zážitků.

Čtyřdenní maraton přednášek a promítání GO Kamera je největším cestovatelským setkáním v Česku i na Slovensku. Pro své fanoušky má během svého dvacátého ročníku připraveno více než 50 účinkujících. Ti vystoupí ve dnech od 19. do 22. ledna v brněnském Kongresovém centru BVV. Během slavnostního zahájení představí cestovatelé Petr Horký, Miroslav Náplava i polárník Václav Sůra atmosféru polárních výstav i filmování v jižní Africe. 

Tématem letošního ročníku je Brána Himálaje. Atmosféru podhůří nejvyššího pohoří světa přiblíží kromě přednášek také tematické výstavy Rudolfa Švaříčka a Tomáše Beránka. Návštěvníci se mohou těšit také na expozici, která představí cestovatelskou legendu Miloslava Stingla, který na festivalu také vystoupí. Zájemci si budou moci prohlédnout i nejdelší papyrus světa.  

V programu ani letos nebude chybět několik zahraničních hostů. O svých cestách promluví Bruno Baumann, německý dobrodruh, jenž jako první člověk sám pěšky prošel novou cestu mrtvou zónou pouště Gobi. Během své přednášky se zaměří na Hedvábnou stezku a Himálaj. Dorazí také rakouský záhadolog Günter Schermann. Ten se zabývá odkrýváním kruhů v obilí. O svých zážitcích pohovoří také anglický horolezec Mick Conefrey a svůj projekt Koruna planety na festivalu představí Radek Jaroš

Přednášku o šamanismu v Amazonii si pro posluchače připravuje Mnislav Atapana Zelený, jenž žil s několika kmenovými šamany v Peru, Ekvádoru a Bolívii. Na festival dorazí také slavná běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová, která se zaměří na své olympijské zážitky. Program doplní rovněž horolezkyně Klára Kolouchová, publicista Marek Hýža, novinář Jaromír Štětina či Šimon Pánek, ředitel humanitární organizace Člověk v tísni. O zakončení festivalu se pak postarají mořeplavec Richard Konkolski a fotograf Jiří Kolbaba

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kongresové centrum Brno

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!