Václav Noid Bárta chystá turné s písničkami z posledních let. To startuje v dubnu

Václav Noid Bárta chystá turné s písničkami z posledních let. To startuje v dubnu 

U Václava Noida Bárty se stále něco děje. Hudebník, který se zejména v posledních letech více dostal do povědomí veřejnosti velkými rolemi v muzikálech i vlastní tvorbou, vyjíždí v dubnu na miniturné po republice.

Václav Noid Bárta v posledních letech vytvořil ve svém domovském Hudebním divadle Karlín role vojevůdce Radamese v Aidě, Jidáše a Piláta v Jesus Christ Superstar (a po pár letech také roli titulní) či nejnověji hlavní mužskou roli v muzikálu Bonnie & Clyde. Daří se mu ale také na sólové dráze. V roce 2013 vydal CD se symfonickým orchestrem, na kterém se najdou i jeho autorské písně, téměř plně autorská je pak aktuální deska Jedinej krok.

Na té se ukazuje různorodost hudebních oblastí, v nichž se pohybuje či dříve pohyboval (rock, pop, rap, dokonce trocha funky), a vliv hudebníků, jimiž se před dvěma lety nově obklopil. A právě k této desce pořádá Václav Noid Bárta šňůru pěti koncertů porůznu po vlastech českých a moravských – Tour Jedinej krok 2017 (20. 4. Liberec, 22. 4. Kladno, 24. 4. Pardubice. 26. 4. Písek, 3. 5. Olomouc).

Jaký bude program koncertního večera? Hodně napověděly již dva sólové koncerty, které se konaly v listopadu právě na prknech zmíněného Hudebního divadla Karlín. Ty sice nesly podtitul vánoční, kapela však měla v repertoáru také mnohé z toho, co můžeme očekávat na koncertech příštích: pochopitelně písničky z desky Jedinej krok, ale i něco z té předchozí, „symfonické", jistě se také dočkáme té či oné muzikálové árie z rolí, které Václav Noid Bárta nastudoval. A jelikož je sympatický muzikant autorsky plodný, je možné, že na koncertech zazní i nějaká novinka z jeho skladatelské dílny.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!