Inscenace pro teenagery i děti. Divadlo v Dlouhé chystá dva festivaly

Inscenace pro teenagery i děti. Divadlo v Dlouhé chystá dva festivaly 

V letošní sezóně připravuje pražské Divadlo v Dlouhé dva festivaly pro nezletilé diváky. Festival 13+ určený (nejen) pro adolescenty odstartuje ve středu 11. a potrvá do 16. ledna, Dítě v Dlouhé budou moci děti a jejich rodiče navštívit mezi 29. březnem a 2. dubnem 2017. Se vstupenkami v rámci lednového festivalu si pospěšte, zbývají již jen na čtyři poslední představení.

Osmý ročník přehlídky divadelních inscenací určené pro mladistvé, ale i dospělé diváky, nabídne výběr z nejlepších mimopražských her. Akce odstartuje 11. ledna premiérou představení Dating v osmi, které pojednává o tom, co všechno si s sebou bereme na první rande.

Další den bude následovat dramatizace slavného německého románu My děti ze stanice ZOO, které má ve svém repertoáru ústecké Činoherní studio. Po ní se na jevišti odehraje Univerzální sci-fi hostujícího brněnského BuranTeatr, které režíruje Šimon Caban, známý jako Arnoštek z kultovního Kouře.

pátek 13. ledna je na programu hra olomouckého Divadla na cucky s názvem Můj BF, která dokazuje, že přátelství mezi klukem a holkou může existovat. Večer mohou diváci zhlédnout inscenaci chebské scény Rychlé šípy RELOADED o přestárlých postavách z díla Jaroslava Foglara.

V sobotu 14. ledna jeviště ovládnou loutkaři s DAMU s představením Tisíc tuctů napsaném podle povídek Jacka Londona. Poté je vystřídají studenti ateliéru muzikálového herectví brněnské JAMU se scénickým koncertem Hodinku na Štědrý den.

Festival bude zakončen dvojitým uvedením divadelní adaptace knihy Pěna dní od Borise Viana, které se zhostilo hradecké Klicperovo divadlo. Odehraje se v neděli 15. a v pondělí 16. ledna.

Na přelomu letošního března a dubna můžete navštívit 19. ročník festivalu Dítě v Dlouhé, který dá prostor nové tvorbě mimopražských profesionálních divadel hrajících pro nejmenší diváky, jejich hry ale budou moci zhlédnout i dospělí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo v Dlouhé nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo v Dlouhé

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!