Kdy a kde se rozzáří nebe nad krajskými městy? 13 tipů, kam zajít na novoroční ohňostroj

Kdy a kde se rozzáří nebe nad krajskými městy? 13 tipů, kam zajít na novoroční ohňostroj 

Příchod nového roku se v mnohých městech pojí se slavnostním ohňostrojem. Ten se již před několika lety ve většině České republiky přesunul z 31. prosince na 1. leden. A jinak tomu nebude ani v roce 2017. Kde ozáří nebe tolik populární světlice a petardy?

PRAHA  

Tradiční pražský novoroční ohňostroj proběhne opět až na Nový rok, a to v 18 hodin. Pořadatelé lákají na představení trvající 11 minut, během něhož vizuální stránku doplní i hudební doprovod. Ohňostroj bude odpalován nově z Letenských sadů - Metronom, proto bude dobře viditelný z pražských mostů, Smetanova i Dvořákova nábřeží, z Petřína, Riegrových sadů, Vítkova i samotné Letné. 

BRNO 

V moravské metropoli se tentokrát novoroční ohňostroj, který těšil první den v roce svou dvanáctiminutovou show nebe nad Špilberkem, konat nebude. Brno totiž pořádá každoročně ohňostroj den před Štědrým dnem, který probíhá na Dominikánském náměstí. Dalším petardám a světlicím tak řekli letos dost. Obyvatelé města se tak budou muset spokojit s ohňostroji, o něž se budou starat soukromé osoby. 

OSTRAVA 

Beze změn zůstává novoroční ohňostroj v Ostravě, který proběhne opět 1. ledna na velkém kruhovém objezdu v Ostravě Hrabůvce. Program startuje v 18 hodin a příchozí se mohou těšit na patnáctiminutovou světelnou i hudební show, která poutá každoročně pozornost nejen Ostravanů. 

PLZEŇ 

Také Plzni se již druhým rokem nevyhne trend přesunu novoročního ohňostroje s 31. prosince na 1. ledna. Západočeská metropole láká na show především rodiny s dětmi, proto začne program na náměstí Republiky již od 16 hodin, a to dětskou diskotékou. Ohňostroj pak odstartuje spolu se 17 hodinou

LIBEREC 

Přestože Liberec žádný oficiální ohňostroj letos pravděpodobně pořádat nebude, bohatý novoroční program chystají obce kolem něj. V neděli 1. ledna se tak uskuteční ohňostroj v Turnově, který proběhne na autobusovém nádraží Na Lukách. Každoroční oslava začínajícího roku nebude chybět ani na zámku Doksy, kde program odstartuje v 17 hodin. A ohňostrojem od 18 hodin potěší své obyvatele také Zákupy

OLOMOUC

Na bohatý novoroční program letos nezapoměli ani v hanácké Olomouci. V ní odstartuje program již v 15 hodin, kdy proběhne novoroční procházka s primátorem Antonínem Staňkem po olomouckém parku Výstavičtě Flora Olomouc. Samotný ohňostroj pak rozzáří nebe nad Horním náměstí od 18 hodin. Předcházet mu bude novoroční přání primátora. 

ÚSTÍ NAD LABEM 

Jeden z očekávaných ohňostrojů se uskuteční i na Střekovském nábřeží v Ústí nad Labem, a to od 18 hodin. Po dlouhé době se tak jeho obyvatelé dočkají oficiálních oslav příchodu nového roku. Slavnostní ohňostroj se uskuteční v rámci projektu Ústecké vánoce, který nabízí bohatý program po celý prosinec i začátek ledna. 

HRADEC KRÁLOVÉ 

Naopak již tradiční vítání nového roku nabídne 1. ledna svým obyvatelům Hradec Králové. Novoroční program odstartuje v 16 hodin promítání Kinožurnálu Hradec králové 2016. To se odehraje na Velkém náměstí, na němž se bude podávat i čočková polévka, teplý punč i čaj. Celý program pak vyvrcholí spolu s 18 hodinou, kdy nebe rozzáří ohňostroj, jehož letošním tématem je Ohnivá fantazie
 

ČESKÉ BUDĚJOVICE 

Jihočeská metropole žádný oficiální program na Nový rok dosud neohlásila. Ohňostroje však slibují města v jejím okolí. Těšit se na něj může Vimperk (od 18 hodin, parkoviště u gymnázia), Milevsko (od 17 hodin, nám E. Beneše), Dačice (od 17 hodin, Palackého náměstí), Jindřichův Hradec (od 17 hodin, náměstí Míru), Suchdol nad Lužnicí (od 17 hodin, náměstí), Protivín (18 hodin) , Prachatice (od 18 hodin, Velké náměstí), Soběslav (od 18 hodin, náměstí Republiky), Strakonice (od 18 hodin), Třeboň (od 18 hodin, Masarykovo náměstí) i Plané nad Lužnicí (od 18 hodin, nábřeží). 

PARDUBICE 

Na Pardubicku chystá novoroční ohňostroj město Přelouč. Ten odstartuje v 18 hodin na ploše pod parkem. Do oslav prvního dne roku 2017 se zapojí také obec Čeperka, v níž vystřelí první světlice do vzduchu v 17 hodin. Ve stejný čas odstartuje program také na Městském stadionu ve městě Holice, které nabídne kromě ohňostroje i vystoupení kapely Druhá identita a novoroční program starosty. Pardubice žádný oficiální program dosud neoznámily. 

ZLÍN 

Za to Zlínu se novoroční oslavy určitě nevyhnou. Program 1. ledna zahájí na náměstí Míru od 18 hodin rytmy bubnů formace Tam Tam Orchestra, která vystoupí přímo na balkonu radnice. Chybět nebude přípitek primátora Miroslava Adámka. Ohňostroj pak osvětlí nebe nad Zlínem od 18:20

KARLOVY VARY 

Karlovy Vary, jak se zdá, čeká pořádný ohňostroj zase až při zahájení Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Ani oblíbené lázeňské město totiž žádný oficiální novoroční program dosud neohlásilo.

JIHLAVA 

V neděli 1. ledna rozzáří ohňostroj i Jihlavu. Ten odstartuje v 17:30 na Masarykově náměstí. Kromě bohaté vizuální show se mohou diváci těšit na zdravici primátora Rudolfa Chloupka a na své si přijdou i milovníci svařáku. Ten budou zdarma podávat zástupci města. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další tipy

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!