Oblíbený muzikál Horečka sobotní noci se rozloučil s pražským publikem

Oblíbený muzikál Horečka sobotní noci se rozloučil s pražským publikem 

Legendární disco muzikál Horečka sobotní noci se rozloučil s Prahou. Naposledy si mohli tento energický a zábavný kousek užít návštěvníci Divadla Kalich v neděli 18. prosince. Připraveno pro ně bylo speciální představení, během něhož se prostřídaly obě alternace hlavní postavy - Jan Kříž a Přemysl Pálek.

Muzikál Horečka sobotní noci vznikl jako divadelní adaptace slavného stejnojmenného filmu, který svou premiérou v roce 1977 odstartoval popularitu hudebních snímků. Velkou zásluhu na tom měla hudba britské kapely Bee Gees, která za soundtrack k filmu získala dokonce cenu Grammy. Disco v té době prostě bavilo a jak je vidět, ve své muzikálové podobě baví diváky Horečky sobotní noci dodnes. A to nemusí být ani sobota. 

Bohužel i spanilá česká jízda jednoho z nejenergičtějších a nejtanečnějších muzikálů vůbec musela kvůli vypršení licence skončil, a tak se v neděli 18. prosince publikum s tímto populárním kouskem loučilo. Derniéra muzikálu však nebyla rozhodně žádnou žalostnou tryznou. Právě naopak! Herci se s nyní již bývalými rolemi rozloučili s neuvěřitelnou lehkostí a vtipem. Během představení nechyběli hlášky a improvizace, které se s derniérami pojí. A publikum se neuvěřitelně bavilo. Už od první písně tleskalo do rytmu a zpívalo spolu s herci. 

Opravdovou specialitou pak bylo střídání herců vystupujících v hlavní roli mladíka Tonyho Manery. Chvíli tak mohli návštěvníci sledovat Jana Kříže, v dalším okamžiku se v tom samém kostýmu objevil Přemysl Pálek, aby pohotově navázal na svého kolegu. Leckdy se tyto výměny neobešly bez komických situací, během nichž ovládali smích i samotní herci jen velmi ztěží. Diváci si mohli užít i Alžbětu Bartošovou, Jana Tenkráta, Marii Křížovou, Zbyňka Frice, Michala Pleskota či Juraje Bernátha

Samozřejmě že ani při posledním uvedení nechyběla barevná světelná show a skvělé taneční i pěvecké výkony. Právě scéna a výborné herecké obsazení je totiž to, co na muzikálu diváky bavilo tak, že se vraceli i několikrát. Tento kousek totiž dokázal vykouzlit úsměv na tváři a vytrhnout na chvíli člověka z chaotického světa před branami divadla. 

Muzikálová premiéra Horečky sobotní noci se uskutečnila již v roce 1998 na londýnském West Endu, kde se postarala o velkou senzaci. Nejenže byla nominována na tři prestižní Ceny Laurence Oliviera, ale hned vyrazila také do divadel v dalších koutech světa. O rok později premiérovala na newyorské Broadwayi. Od té doby se její nastudování objevují na předních evropských i asijských divadelních scénách. Česká premiéra se uskutečnila 30. září 2014 v pražském Divadle Kalich.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!