Pařba o Vánocích: sex, drogy, sáňky a sobi

Pařba o Vánocích: sex, drogy, sáňky a sobi50%

Přijít ve vánočním období nejen o bonusy, ale možná i o práci, to hrozí zaměstnancům pobočky Zenotechu v momentě, kdy firmu navštíví generální ředitelka. Je rozhodnutá celou pobočku zrušit, poslední nadějí je uzavřít velký obchod. Klient se však zdá být nakloněn konkurenci, a tak zbývá poslední možnost - udělat na něj dojem uspořádáním legendárního vánočního večírku.

Komedie o mejdanech, které se vymknou kontrole, jsou nevyčerpatelným vděčným tématem. Litry alkoholu a drogy v rozprašovači na umělý sníh fungují jako skvělá záminka, aby se tvůrci filmu nemuseli držet při zdi a mohli divákům servírovat jednu absurditu za druhou s nadějí, že alespoň určité procento dopadne na úrodnou půdu a vánočně naladěné obecenstvo pobaví.

Clay a Carol Vanstonovi jsou sourozenci, kteří mají pravděpodobně už od dětství mezi sebou nedořešené konflikty. Po smrti jejich otce se Clay (T. J. Miller) stává vedoucím pobočky, a jelikož je spíš společenským bavičem, kterému záleží hlavně na tom, aby se jeho zaměstnanci dobře cítili, než aby odváděli nějaké extrémní výkony, pomalu celou pobočku vede k záhubě a bojuje proti zkáze už i tak, že chce vánoční bonusy vyplácet z vlastních úspor.

Na druhé straně Carol (Jennifer Aniston), která po smrti otce dostala místo dočasné generální ředitelky, chce představenstvu a nejspíš i sama sobě dokázat, že je lepší než její všemi oblíbený bratr. Je přísná a s nikým a ničím se nemaže, a to jak se svými podřízenými, tak s vyhazovači v drogovém doupěti či malou holčičkou na letišti, co jí sní svačinu. Sourozenecký konflikt je v tomto filmu jakousi nadstavbou konfliktu mezi nadřízeným a podřízeným, ačkoli je otázkou, zda tam není čistě jen proto, aby tito dva zaměstnanci Zenotechu mohli jeden druhému bez zábran nadávat a poprat se v kanceláři.

Clayův tým pracující na organizaci večírku a tedy i na záchraně pobočky sestává mimo jiné také z ajťačky Tracey (Olivia Munn), jejího čerstvě rozvedeného manažera Joshe (Jason Bateman) a z upjaté personalistky Mary (Kate McKinnon). Obsazení je tedy zdaleka nejsilnější stránkou filmu. Jak lze od komedie tohoto party typu očekávat, postrádá jakoukoli hlubší myšlenku či propracovaný příběh a stojí čistě na situačním humoru. Ten je chvílemi trochu slabší a scén, při nichž bychom se váleli smíchy po zemi se slzami v očích, ve filmu moc nenajdeme, na druhou stranu film nepostrádá dynamiku a nemá problém u diváka udržet jak pozornost, tak i úsměv.

Celkově Pařba o Vánocích naplňuje přesně ta očekávání, která pomocí ukázek vyvolává - tedy sex, drogy, alkohol, sobi ve výtahu a ta pravá americká firemní vánoční nálada. Ačkoli není moc konkrétních věcí, co jdou na filmu pochválit, je pravda, že nějaké to nenáročné odreagování u jednoduché bezmyšlenkovité komedie potřebujeme uprostřed předvánočního stresu a shonu asi všichni.

Názor informuji.cz: 50%

Kdy a kde dávají film: Pařba o Vánocích

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!