Poctivá hudba a mnoho pozitivní energie. The Lumineers rozzářili podzimní Prahu

Poctivá hudba a mnoho pozitivní energie. The Lumineers rozzářili podzimní Prahu 80%

Přestože coloradská folkrocková kapela The Lumineers existuje již od roku 2002, Praze se zatím vyhýbala. Dlouhé čekání však českým fanouškům vynahradila v neděli 20. listopadu, kdy návštěvníkům Velkého sálu pražské Lucerny nabídla hodinu a půl dlouhý koncertní set. Bylo vyprodáno, avšak atmosféra v sále byla velmi uvolněná a příjemná.

Po krátkém a poměrně klidném rozjezdu večera, o nějž se postarala kanadská formace Bahamas, vystoupala bez zbytečných okolků na pódium americká kapela The Lumineers, která v současné době objíždí evropská města v rámci The Cleopatra World Tour, na němž představuje svým fanouškům živě písně z druhé studiové desky Cleopatra, která vyšla v dubnu tohoto roku.

Přestože se do stávající formace The Lumineers řadí jen tři členové, na pódiu se hned během první písně Sleep On The Floor zapojilo do koncertu šest hudebníků. Hlavní pozornost však byla samozřejmě zaměřena především na frontaman Wesleyho Schultze, který během vystoupení prokázal nejen své hlasové kvality, ale také umění hry na kytaru či piáno. O bicí, ale třeba i zvonkohru se staral Jeremiah Fraites a hudební stránku posílila o level výše i jediná žena v kapele Neyla Pekarek, jež ve fialových večerních šatech okouzlovala hrou na violoncello.

Kapela návštěvníky ani chvíli nešetřila. Po Sleep On The Floor následoval první singl v nejnovější desky Ophelia, starší píseň Flowers In Your Hair a Ho Hey, hit, jenž má v současné době na Youtube již přes 150 milionů zhlédnutí. Písničku Darlene pak odehrála skupina zcela bez mikrofonů. Na pódiu si navíc vybrali i pomocníka z publika, který přidržoval zvonkohru.  V přecpané Lucerně tak vytvořili přímo táborákovou atmosféru, publikum s kapelou spolupracovalo a až na pár výjimek zcela utichlo. Během dalšího songu se pak Wesley vrhl přímo do davu fanoušků.

Koncert se nesl ve velmi energickém a pozitivním duchu. Kapela vystřídala během své show hned několik hudebních nástrojů. Kromě běžných kytar, bicích i zmiňovaného violoncella zazněly melodie akordeonu, tamburín, a dokonce i varhan, jejichž trubky byly dominantou celé scény. Během písně Big Parade dokonce do publika vystřelily konfety.  Vystoupení nebylo vůbec kýčovité, i světla vhodně dolaďovala atmosféru a zbytečně neodváděla pozornost od hudby. The Lumineers tak v Lucerně ukázali, jak se dělá stále oblíbenější žánr folkrocku skutečně na světové úrovni. 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Poctivá hudba a mnoho pozitivní energie. The Lumineers rozzářili podzimní Prahu Poctivá hudba a mnoho pozitivní energie. The Lumineers rozzářili podzimní Prahu Poctivá hudba a mnoho pozitivní energie. The Lumineers rozzářili podzimní Prahu
 

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Více o "galerie_The Lumineers"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!