Projekt Šance: Umění, které pomáhá dětem

Projekt Šance: Umění, které pomáhá dětem 

Olbram Zoubek, Jiří Anderle, Adolf Born nebo Krištof Kintera – ti a mnoho dalších umělců věnovali svá díla do dobročinné aukce, pořádané Projektem Šance a Galerií Vltavín. V pořadí již devátá aukce přináší i letos zajímavá umělecká díla.

Do dražby se například dostalo dílo významného českého sochaře Olbrama Zoubka, jehož sochy a sousoší jsou k vidění i na veřejných místech – mimo jiné Pomník obětem komunismu na pražském Petříně, Pomník Milady Horákové na Smíchově nebo socha Evy u královehradeckého Klicperova divadla. Zoubkův darovaný pozlacený reliéf s názvem Zlatý déšť vyvolal již nyní u dražitelů pozornost.

Olbram Zoubek - Zlatý déšť

Díla Krištofa Kintery lze také najít v ulicích – konkrétně pomník sebevrahům u Nuselského mostu, nazvaný Memento mori. Do dražby věnoval své dílo Příbuzní, sprej na bílém papíře ztvárňující pomyslnou síť odcizených blízkých.

Zajímavým exemplářem je také svazek dvanácti grafických listů od různých autorů, mezi nimiž lze nalézt třeba umělce Adolfa Borna, Karla Musila či Aloise Moravce. V neposlední řadě své dílo Anděl strážný poskytl také známý výtvarník a grafik Jiří Anderle. Kompletní přehled darovaných uměleckých děl naleznete zde.

Živá aukce proběhne 15. 12. 2016 od 17:00 hodin v Kamenném sále (ulice Ostrovní 222/8 v Praze). Všechna díla je možné si osobně prohlédnout po předchozí dohodě v kanceláři sdružení Projektu Šance.

Motto: Není umění dát někomu v nouzi najíst, ale naučit ho na jídlo si vydělat.

Projekt Šance je první preventivní a humanitární program pro komerčně sexuálně zneužívané děti a mládež, oběti obchodování s lidmi, kteří žijí v ČR v zapomenutí.

Projekt Šance není krátkodobou a krátkozrakou pomocí, naopak – jedná se o roky práce s konkrétními lidmi. Již přes 20 let pomáhá českým dětem ulice postavit se na vlastní nohy prostřednictvím terénní práce a poradenské činnosti v Domě Šance, s dětmi vedou pracovní dílny, pomáhají jim najít bydlení a hledat další příležitosti uplatnění.

Díky Domu Šance a pracovní terapii získávají klienti chybějící pracovní, sociální a společenské návyky, bez nichž se nelze zařadit do běžné společnosti.

Výtěžek z aukcí je využíván na provoz pracovní terapeutické dílny v Domě Šance. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!