Prahou se prohnala švédská rocková vichřice. Royal Republic předvedli neuvěřitelně energickou show

Prahou se prohnala švédská rocková vichřice. Royal Republic předvedli neuvěřitelně energickou show80%

Na státní svátek, který v ulicích Prahy oslavovaly tisíce lidí, dojela do Prahy také švédská rocková kapela Royal Republic, která udělala ze sedmnáctého listopadu především oslavu hudby. V do posledního místa zaplněném Lucerna Music Baru rozjela energickou show, během níž nezůstalo publikum ani na chvíli v klidu.

Zatímco na Václavském náměstí doznívaly poslední tóny Festivalu svobody, o kousek dál v pasáží Lucerna již přešlapovala před Lucerna Music Barem dlouhá řada nedočkavců čekajících na koncert kapely Royal Republic. Ti si s sebou do Prahy dovezli hned dva předskokany, tudíž návštěvníky napínali až téměř do půl jedenácté.

Pak však vtrhla na pódium pořádná hudební vichřice a hned od počátku bylo jasné, že šťastlivce, kteří stihli koupit lístky, jež byly dlouho dopředu vyprodané, čeká neobyčejně energický hudební zážitek. Kapela odstartovala svůj set písní When I See You Dance With Another, pokračovala songy Walk!, Make Love Not War a publikum šílelo. Samozřejmě nechyběly ani hity jako Tommy-Gun, Everybody Wants To Be An Astronaut či Addictive.

Čtveřice muzikantů na pódiu v čele s charismatickým Adamem Grahnem dávala do vystoupení vše. V košilích a sakách vyběhli na stage jako manažeři, s prvními kytarovými riffy se však proměnili v nefalšované rockery. Během koncertu navíc dokázali publikum i pořádně pobavit nejrůznějšími historkami, kterými prokládali svižné bloky, kde bez zbytečných pauz následoval song za songem.

Royal Republic tak po letošním festivalu Rock for People dostali i pražské publikum a dokázali, že prostory Lucerna Music Baru jsou jim již skutečně malé. Šťastnou ruku měli i s výběrem předskokanů. Jako první zahrála britská rocková kapela Dinosaur Pile-Up. Návštěvníky potěšil také rockový písničkář Tim Vantol. Čekání na hvězdu večera tak uteklo jako voda.

Kapela Royal Republic zahrála v Praze v rámci svého turné, na němž představuje novou desku Weekend Man. Během něj se do České republiky vrátí ještě jednou, a to 17. února, kdy vystoupí v plzeňském Divadle Pod lampou

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!