Jake Bugg dovezl do Prahy nové album i poctivou hudbu. Během koncertu okouzlil především výjimečným hlasem

Jake Bugg dovezl do Prahy nové album i poctivou hudbu. Během koncertu okouzlil především výjimečným hlasem 70%

Anglický zpěvák Jake Bugg se po třech měsících vrátil zpět do České republiky. Po severočeském Trutnov Open Air Festivalu tak potěšil svým vystoupením také Prahu, kde vyměnil festivalové pódium za stage ve Velkém sále Lucerny. Ten se mu sice zaplnit nepodařilo, i tak ale předvedl velmi profesionální výkon.

Jake Bugg přijel do Prahy představit svou novou, v pořadí již třetí studiovou desku On My One. Nechyběly však ani starší hity, které si s ním nadšeně zazpívalo také publikum v sále. Nottinghamský hudebník zahájil svůj koncert ryze písničkářskou částí, během níž nechal vyniknout především svému výjimečnému hlasu. Jen on, kytara a jedno jediné bílé světlo, které prořezávalo tmu v sále. Moment vskutku velmi působivý.

A když už si fanoušci začínali myslet, že v podobném duchu proběhne celý koncert, vběhla na stage kapela, sál zaplnila barevná světla a Jake Bugg se pustil do svižnějších písní, které konečně rozhýbaly do té doby statické publikum. Tomu zpěvák nabídl téměř hodinu a půl dlouhý koncertní set. Když ohlásil poslední píseň, myslel to skutečně vážně. Žádné napínání publika se nekonalo. Hudebník se rozloučil, světla rozsvítila a technici okamžitě začali uklízet pódium. Dvaadvacetiletý hudebník tak opět dokázal, že si na zbytečné okázalosti nepotrpí.

Návštěvníky však potěšil velmi profesionálním výkonem, během něhož okouzloval Prahu především svým hlasem i hudbou, v níž nezapře inspiraci kapelou The Beatles, Johnnym Cashem či Jimim Hendrixem. Hudební stránku nerušil žádnou velkou pódiovou show. Namísto skákání po stagi dával vše do svých písní i hry na kytaru.

A co tedy koncertu vytknout? Po hudební stránce určitě nic. Kapela byla skvěle sehraná. Nicméně velká profesionalita Jakkea Bugga se stala zároveň i největší slabinou vystoupení. Mladému zpěvákovi se nepodařilo zbořit pomyslnou zeť mezi publikem a interpretem, fanouškům se příliš neotevřel, a proto ani emoce nezaplily hudební sál tak, jak se to nedávno povedlo třeba písničkáři Passengerovi.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!