V Praze zahrají legendární Beach Boys. Po téměř 50 letech

V Praze zahrají legendární Beach Boys. Po téměř 50 letech 

Jedna z nejvlivnějších a nejúspěšnějších kapel v historii popu, The Beach Boys, zahraje 10. června 2017 v pražském Kongresovém centru. Do České republiky se vrátí po téměř 50 letech.

Kalifornská pop-rocková skupina, založená v roce 1961 bratry Brianem, Carlem a Dennisem Wilsonovými a jejich bratrancem Mikem Lovem, je známá harmonickými melodiemi, vícehlasým zpěvem a písněmi jako Good Vibrations, I Get Around, Sloop John B nebo Wouldn't It Be Nice. Jejich nejúspěšnějším albem, které jim vyneslo přední místa ve světových hitparádách, se stalo album z roku 1966 s názvem Pet Sounds.

To je považováno podle časopisu Rolling Stone za druhé nejlepší album rockové historie. Do České republiky se „plážoví kluci“ chystají poprvé od roku 1969, kdy v Československu odehráli hned tři koncerty – v pražské Lucerně, v Brně a v Bratislavě.

The Beach Boys v době svého největšího úspěchu, v 60. letech, bojovali se svým hlavním rivalem – britskými Beatles. Brian Wilson byl dokonce často srovnáván s Paulem McCartneym. Během aktivních let kapela prošla mnoha hudebními styly i změnami obsazení. Dennis Wilson zemřel v roce 1983, Carl Wilson v roce 1998, a v současnosti působí ve skupině pouze jeden z původních členů – Mike Love.

Svou poslední desku nahráli Beach Boys v roce 2014 k příležitosti 50 let na hudební scéně. Album s názvem That's Why God Made the Radio je jejich 29. studiovým albem.

Vstupenky na koncert v Kongresovém centru budou v prodeji od úterý v síti Ticketportal.

Foto: www.thebeachboys.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!