Fotoexpo připravilo ráj pro všechny fanoušky fotografie. Dorazilo jich přes tisíc a půl

Fotoexpo připravilo ráj pro všechny fanoušky fotografie. Dorazilo jich přes tisíc a půl

Národní dům na Vinohradech se na celou sobotu 22. října proměnil v ráj všech fotografů. Uskutečnil se zde totiž čtvrtý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie Fotoexpo 2016. To bavilo návštěvníky od rána až do večerních hodin mnoha přednáškami, semináři, workshopy i bohatým doprovodným programem.

hodnoceno 9x
Líbí? Pošlete to dál...

Foto: Barbora BittnerováFoto: Barbora Bittnerová

Jakmile fanoušek fotografie do Národního domu na Vinohradech vstoupil, už se nezastavil. Program byl totiž skutečně velmi bohatý a leckdy se nedalo vše ani stihnout. Pro nadšence do foto techniky byly připraveny prezentace známých firem, které s sebou dovezly nejnovější techniku. Tu si mohli návštěvníci zkoušet hned ve dvou sálech. Celkem se akce zúčastnilo 1 580 návštěvníků.

Velkým lákadlem pak byly přednášky, v rámci nichž představili svou tvorbu přední tuzemští fotografové. Dorazil Robert Vano, který pobavil návštěvníky svými historkami, Vojtěch Duchoslav fotící slavné „trabantí“ expedice i herec Hynek Čermák, jenž povyprávěl o focení aktů. Program odstartoval Martin Faltejsek a nechyběli ani Roman Vondrouš, Kata Sedlak, Roman Sejkot a Vojtěch Vlk.

Zcela zdarma se mohli návštěvníci zajít podívat také na prezentaci fotografií Petra Bambouska, Michala Krause i Assema Alsabbana pocházejícího ze Saudské Arábie. Jak fotografovat krajinu na cestách poradil Andrej Macenauer a o výběru vhodného monitoru pohovořil s návštěvníky Antonín Charvát. Ve volných chvílích pak mohli fotografové využít doprovodný program ve společenském sále, kde byly téměř po celou dobu festivalu k dispozici k focení modelky na Exotic a Glamour stagi.

Návštěvníci mohli využít také mnoho zajímavých workshopů nejrůznějších témat, za které si však museli zaplatit vstupné. Jeden z nich vedli i fotografové Jan Černý a Artur Mastný, kteří seznámili návštěvníky s tím, jak fotografovat akty. Kromě svých fotografií připravili pro účastníky i modelku, tudíž si v závěru mohli zájemci vyzkoušet, jaké je to fotit nahé tělo. Aktům se ve svých workshopech věnoval i Miloš Burkhardt a Robert Vano. Program na balkoně pak ukončil Ján Hronský, který seznámil návštěvníky s tvorbou Punk Art fotografií.

Další z workshopů se zaměřil na astrofotografii. Richard Černohorský seznámil publikum se zásadami focení noční fotografie a přidal několik tipů na vhodnou techniku. Workshop začal s hodinovým zpožděním, nicméně účastníky rozhodně neošidil. Daleko techničtější byl pak seminář o color managementu, který vedl Miroslav Riegl. Placený program probíhal ve čtyřech sálech a nabídka byla skutečně velmi pestrá. 

Foto: Barbora Bittnerová a Katka Čajanková

Další náhodné fotky z galerie...

Foto: Barbora BittnerováFoto: Barbora Bittnerová Foto: Katka ČajankováFoto: Barbora Bittnerová

|

Národní dům na Vinohradech nabídne brzy i tyto akce (Další akce v Praze)

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...