Největší fotografická událost podzimu proběhne již zítra. FOTOEXPO láká na Roberta Vana i Hynka Čermáka

Největší fotografická událost podzimu proběhne již zítra. FOTOEXPO láká na Roberta Vana i Hynka Čermáka  

Národní dům na Vinohradech se zítra, v sobotu 22. října, stane rájem všech nadšenců do fotografování. Proběhne zde totiž čtvrtý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2016. Pro návštěvníky připravuje 45 exkluzivních besed, workshopů i audiovizuálních projekcí od známých fotografů.

Návštěvníci se mohou v rámci tohoto svátku fotografie a fotografické techniky těšit třeba na světoznámého fotografa Roberta Vana. Ten na FOTOEXPU představí svou novou knihu.  Dorazí také herec Hynek Čermák, který povypráví o svobodě, odvaze a o ženách, a chybět nebude ani Vojtěch Duchoslav, jenž fotí slavné trabantí expedice. O focení emocí, zážitků a osobních vztahů v rodině povypráví slovenská fotografka Kata Sedlak. Program v hlavním přednáškovém sále doplní také Martin Faltejsek, Roman Vondrouš, Roman Sejkot a Vojtěch Vlk.

Připraveny budou také specializované workshopy a semináře. Ty se budou týkat třeba výběru monitorů, zábleskové techniky, focení do rawu, svatebních reportáží, nočních fotografií, portrétních fotek, natáčení videí, architektury, instagramu i focení se starými objektivy. Návštěvníci si mohou na akci samozřejmě také zafotit. Připravena bude totiž i tematická stage s možností volného fotografování exotických a glamour modelek.

Samozřejmě že budou součástí veletrhu i žhavé novinky vystavovatelů, odborné poradenství i speciální akce. Návštěvníkům se představí celkem 55 předních značek fotografické techniky a chybět nebude ani představení dronů s profesionální fototechnikou.

Základní vstupenku je možné zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu 250 korun. Vstupenky na placené workshopy jsou k dostání v rozmezí od 150 do 350 korun. 

Foto: Hynek Čermák 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Více o "FOTO EXPO 2016"

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!