Britští The xx dorazí v listopadu do Prahy. Představí písně z chystaného alba

Britští The xx dorazí v listopadu do Prahy. Představí písně z chystaného alba  

Britská indie popová kapela The xx o sobě dává opět vědět! Před pár dny zveřejnila na svých webových stránkách termíny jen několika koncertů, na které v průběhu listopadu i prosince vyjedou. Mezi nimi naštěstí nechybí ani Česká republika.

„Jsme nadšeni, že můžeme oznámit několik koncertů v místech, které moc často nenavštěvujeme. Zahrnují Polsko, Chorvatsko, Česku republiku, Litvu a Japonsko. Opravdu se velmi těšíme na to, že předvedeme několik nových písní, na kterých jsme pro vás pracovali,“ láká na své koncerty kapela The xx na svých sociálních sítích. Mezi pěti evropskými koncerty plánuje skupina jeden také v Praze, kde zahraje 29. listopadu ve Foru Karlín.

Kapela The xx není na hudební scéně žádným nováčkem. Na svém kontě má více než milion prodaných alb. Předskakovala i takovým velikánům, jako jsou Rolling Stones či Coldplay, a nechyběla ani na legendárních festivalech v Glastonbury nebo ne Lollapalooze. Fanoušky potěšila již dvěma studiovými alby. Nyní ve studiu pracují na třetí desce.

O chystané nahrávce zatím nejsou podrobnější informace. „Už je to docela dlouho, ale neustále na vás myslíme. Nyní jsme ve studiu a pracujeme na našem třetím albu. Dělá nám to velmi dobře, že společně můžeme vytvářet novou muziku. Zatím se s vámi chceme podělit o playlist písní, které zde ve studiu posloucháme,“ napsali The xx fanouškům na své stránce. Ti tak mohou zjistit, že jsou jim inspirací třeba písně od Radiohead, Bjork, Arethy Franklin, Tears For Fears, Sii, Draka či Queens of The Stone Age.

Oficiální předprodej vstupenek startuje ve čtvrtek 20. října v 9 hodin. Lístek seženete za 890 pus poplatky, na místě v den koncertu pak za 1 100 korun. Na koncertní šňůru nevyrazí The xx sami. „Na turné po východní Evropě nás doprovodí Jenny Hval. Doufáme, že přijdete!“ dodává skupina. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!