Lil´Ed & The Blues Imperials a Mr. Sipp poprvé v Praze! Zazáří na programu třetího ročníku festivalu Bluefest

Lil´Ed & The Blues Imperials a Mr. Sipp poprvé v Praze! Zazáří na programu třetího ročníku festivalu Bluefest 

Agentura Liver Music připravila pro fanoušky světové bluesové scény již třetí ročník festivalu Bluefest. Bohatá programová nabídka bude čekat 16. října v pražském Lucerna Music Baru, který svojí přítomností poctí jak legenda amerického blues Lil´Ed & The Blues Imperials, tak čerstvý objev této zámořské scény Mr. Sipp. Těšit se můžeme i na evropského Ripoff Raskolnikova, který přijede zahrát na kytaru ze sousedního Rakouska.

Také tento rok přiveze festival bluesové hudby Bluefest reprezentanty z Evropy i dalekého zámoří. Z Ameriky nás tentokrát navštíví legenda a přední osobnost chicagské bluesové scény Ed Williams známý jako Lil´Ed se svojí skupinou The Blues Imperials. Hudební uskupení je známé nejenom na své domácí půdě, ale i po celém světě. Skvělá interakce s publikem, nezapomenutelná show a kovový váleček navlečený na prstě divoce přejíždějícím struny Williamsovi elektrické kytary strhává fanoušky největších bluesových festivalů Ameriky i světa již po celých třicet let, co na nich Lil´Ed & The Blues Imperials bývají hlavní hvězdou programu.

Druhým takovým překvapením Bluefestu 2016 bude hudebník Castro Coleman vystupující pod pseudonymem Mr. Sipp. Některým fandům může být známý také pod přezdívkou The Mississippi Blues Child, kterou mu vysloužila bluesová pravlast, v níž se narodil a zahájil zde svoji uměleckou kariéru. Mimo to k tomu přímo odkazuje také stejnojmenný název jeho druhého vydaného alba. Právě to mu vysloužilo jeho současnou pověst čerstvého objevu americké bluesové scény, když s ním vyhrál v kategorii nejlepšího alba nového umělce v nejprestižnějších žánrových cenách Blues Music Awards.

Za evropskou scénu pak 16. října v pražském Lucerna Music Baru vystoupí Rakušan Ripoff Raskolnikov. Kytarista a bluesový písničkář vychází ve své tvorbě z předních jmen a umělců tohoto žánru, jakými byli Blind Willie McTell, Skip James, Robert Johnson a další. Zatím vydal čtyři alba, přičemž v jednom z nich spojil síly také s populárním maďarským hráčem na foukací harmoniku Pribojszkim.

Vstupenky na Blue Fest 2016 jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticket pro, Goout, Eventim a Livermusic.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!