V Redutě odstartoval jazzový podzim. International Jazz Festival láká na slavná jména z Česka i ze zahraničí

V Redutě odstartoval jazzový podzim. International Jazz Festival láká na slavná jména z Česka i ze zahraničí 

Také tento podzim si mohou fanoušci jazzu užívat jeden z nejstarších jazzových festivalů v celé Evropě. Již 38. ročník International Jazz Festivalu Praha zahájil jeden z nejžádanějších pianistů v celém New Yorku Danny Grissett. Koncerty nejlepších současných hudebníků si však mohou zájemci užívat po celý říjen.

V rámci International Jazz Festival dorazí do prostředí pražské Reduty, jednoho z nejstarších jazzových klubů v Evropě, desítky hudebníků z celého světa. Kromě zmiňovaného pianisty zahrála  fanouškům také izraelská zpěvačka a kytaristka Inbar Fridman, jež se vyznačuje velkou žánrovou rozmanitostí od rocku až po klasický jazz. Do Prahy zavítá také hvězdný bluesový zpěvák Lorenzo Thompson, jenž je známý i pod přezdívkou Mr. Blues. Návštěvníci se mohou těšit také na norskou hudebnici Live Foyn Friis, která zahraje to nejlepší ze současného mainstreamu i indie jazzu.

O pořádnou bluesovou nálož se pak postará Eddie Martin Blues Band, seskupení z Velké Británie. A dorazí i špička chicagského blues Rene Trossman, který vystoupí spolu se svým Little-Big Bandem. Festival každý rok oslaví životní jubileum některé z hvězd. Tentokrát půjde o divokého klavíristu Waltera Phishbachera, který si na pódium pozve i svou družku. Zlatým hřebem festivalu bude oblíbený italský trumpetista Fabrizio Bosso, který je považován za jednoho z nejplodnějších italských jazzmanů.

Samozřejmě že nebudou chybět ani zástupci české hudební scény. V programu nechyběl Jiří Stivín Quartet, který se představil s mladým německým trumpetistou Matthiasem Schrieflem. O klasický jazz se postará trio ve složení italského pianisty Roberta Magrise, basisty Františka Uhlíře a bubeníka Jaromíra Helešice. Vystoupí také trumpetista Jan Hasenhörl, jenž vzdá poctu americkému pianistovi Herbiemu Hancockovi a Headhunters. Se svou foukací harmonikou dorazí Charlie Slavík.

Vstupenky na jednotlivé koncerty je možné zakoupit v internetovém předprodeji či na pokladně Reduty. K dostání jsou v rozpětí od 300 do 580 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Reduta Jazz Club

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!