Klub Roxy a Experimentální prostor NoD slaví 24. narozeniny. Koncerty, výstavami i divadelními inscenacemi

Klub Roxy a Experimentální prostor NoD slaví 24. narozeniny. Koncerty, výstavami i divadelními inscenacemi  

Klub Roxy a Experimentální prostor NoD se opět představí jako jeden celek. Stane se tak při příležitosti oslav 24. narozenin, které pod názvem BE2 nabídnou nabitý program, a to od 14. do 28. října. V rámci něj se mohou návštěvníci těšit na párty, koncerty, performance, divadla i výstavy.

K slavnostnímu zahájení narozeninového programu dojde v pátek 14. října v klubu Roxy, kde zahraje kanadský DJ, producent a průkopník raveu Tiga. V ten samý den se uskuteční také vernisáž projektu Roxy Visuals, který promění interiér oblíbeného klubu. Během následujících dní se pak mohou návštěvníci těšit třeba na tech/housové duo Solardo. Chybět nebudou ani tradiční Free Mondays, na nichž vystoupí místní DJs a vstup zůstane zcela zdarma.

V úterý 18. října se uskuteční v Roxy post-rockový hudební večer, během něhož vystoupí texaští Explosions In The Sky. Čtvrteční den pak bude věnovaný českým hudebním interpretům, kteří vystoupí na pěti pódiích v Roxy i NoDu. Chybět nebude Klara., Sunflower Caravan ani Noisy Pots. Afterparty proběhne v režii Aid Kid & Kewu. Druhý narozeninový víkend pak nabídne italské duo Mind Against, britského elektronického hudebníka George FitzGeralda i finský houslový objev Yotto. Čtvrtek 27. října bude patřit excentrickému producentovi Sethu Troxlerovi a sérii oslav uzavře bosenský hudebník Solomun, jehož koncert se vyprodat za několik minut.

Experimentální prostor NoD zahájí oslavy vernisážemi. Výstava Vesmír představí skupinu umělců nejrůznějších generací, kteří přistupují ke stejnému tématu z různých úhlů pohledu, k jehož vyjádření užívají malby, grafiky, videa i instalace. Ve stejný den proběhne také vernisáž výstavy Oceania a blízké (známé) vzdálené světy umělkyně Gabriely Procházky. Křižovatku pražských ulic Dlouhá a Rybná pak na celý jeden rok ozdobí výtvarný objekt Spolu, který věnoval NoDu k jeho narozeninám Lukáš Rittstein.

Zatímco klub Roxy nabídne program především pro hudební fanoušky, NoD potěší i milovníky divadla. V sobotu 15. října mohou zajít třeba na performanci The Brain Piece americké choreografky Jody Oberfelder. Ta se ve své hře snaží zachytit ‚tanec‘, jenž probíhá v našich hlavách s cílem oživit vnitřní život mozku. V premiéře pak nabídne NoD nový taneční projekt Resolution. Slovenská performerka Sláva Daubnerová se v úterý 8. října představí ve vizuální performanci Untitled. O závěr divadelního představení se pak postará brněnské divadlo Buranteatr, které si ve své hře Univerzální sci-fi bere na paškál oblíbený literární i filmový žánr. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!