Festival pro mladé Youth4Youth láká na neobvyklé zážitky a únik před mainstreamem

Festival pro mladé Youth4Youth láká na neobvyklé zážitky a únik před mainstreamem  

Do moravskoslezské metropole se po roce opět vrací jednodenní festival pro mladé Youth4Youth, který láká své návštěvníky na nové zážitky, atmosféru, inspirativní lidi, hudbu i zajímavé příběhy. Na své si přijdou všichni, kterým nestačí mainstream, ale chtějí objevit něco jiného, neotřelého.

Festival se uskuteční v sobotu 15. října ve třech ostravských klubech. Jsme skupina mladých lidí, kteří chtějí pomoci zviditelnit se mladým, všemožně nadaným umělcům z Ostravy a okolí. Jednoduše, mladí pro mladé. Rozhodli jsme se navázat na úspěšné předchozí ročníky a díky neziskové organizaci YMCA Ostrava-Poruba již podeváté představit skryté ostravské talenty v rozmanitých uměleckých žánrech,“ vysvětlují pořadatelé koncept svého festivalu.

Největší prostor v programu patří hudbě. Návštěvníci se mohou těšit na deset hodin plných nejrůznějších hudebních žánrů. Mezi hvězdy letošního ročníku patří rocková kapela Ampli Fire či ostravská partička February. Dorazí také opavská skupina All These Memories, kterou mohli letos vidět i návštěvníci festivalu Rock for People. Jako zahraniční host vystoupí Divine Attraction, parta z Los Angeles, jež nyní působí již více než rok v Třinci. Program pak doplní kapely Světlo, Nekonečník, Chapter A, Kámo a další.

Zajímavý program nabídne festival ale i pro milovníky divadla či výtvarného umění a na své si přijdou také fanoušci literatury a parkouru, který si budou moci návštěvníci vyzkoušet na vlastní kůži. V programu nechybí autorské čtení ani lyrický dialog. Na zájemce bude čekat také degustace kávy známá jako cupping.

Se svým devátým ročníkem mění festival také místo konání. Zatímco minulý rok ovládl Cooltour a klub Marley, letos se na něj může těšit ostravská „náplavka“, kde zavítá hned do tří klubů. Těmi jsou hudební klub Barrák, Dock. No a Music club Pjetka. Vstupné na celou akci navíc činí jen symbolických 30 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!