Po ostravských Colours dokázal Passenger i v Praze, že není jen zpěvákem jednoho hitu

Po ostravských Colours dokázal Passenger i v Praze, že není jen zpěvákem jednoho hitu 70%

Nedělní večer patřil v Praze písničkářům. Ve Velkém sále Lucerny totiž vystoupil britský zpěvák Passenger, kterému předskočil Gregory Alan Isakov pocházející z jihoafrického Johannesburgu. Přestože na koncert dorazily stovky fanoušků, během klidných písní byly naprosto zticha a nekazily tak jejich atmosféru. Na druhou stranu však dokázaly podpořit své oblíbence tak, jak je tomu zvykem na velkých rockových show.

Písničkář Passenger, který byl jedním z headlinerů letošních Colours of Ostrava, se po pár měsících vrátil zpět do České republiky, aby svým fanouškům naživo představil písně ze zbrusu nové desky Young as the Morning Old as the Sea, která vyšla jen deset dní před pražským koncertem. Ten se uskutečnil v neděli 2. října. A i přestože musela většina návštěvníků následující ráno pravděpodobně vstávat do školy či do práce, spolu s Passengerem vydržela celá Lucerna zpívat až do jedenácté hodiny.

Passenger se tentokrát představil před českými fanoušky spolu se svou kapelou. „Ahoj, já jsem Mike a dohromady jsme Passenger,“ vítal návštěvníky v zaplněném sále. Svůj set odstartoval písněmi Somebody’s Love, Life’s For The Living a If You Go, v nichž dominoval, jako u všech ostatních, především zpěvákům originální hlas i velmi přirozený, procítěný projev, kterým je pověstný. I dalšími písněmi si publikum zcela získal. To s ním na oplátku skvěle spolupracovalo. Během pomalých a klidných písní mlčelo tak, že bylo slyšet každé zašeptání, za což jim zpěvák také několikrát děkoval. Při rychlejších kouscích se dokázal dav ale i pořádně rozjet a podporoval svého oblíbence až do posledního songu.

Návštěvníci si tak spolu se zpěvákem užívali devadesátiminutový set, během něhož Passenger stejně jako na Colours dokázal, že je velmi vtipný, umí dobře komunikovat s publikem a rozhodně mu nedělá problémy udělat si srandu sám ze sebe. Nevadí mu, že je někdy označován jako zpěvák jediného hitu. On sám s úsměvem na tváři přiznává, že právě Let Her Go je jeho jedinou známou písní, která však převrátila jeho život naruby. Na koncertech pak fanouškům dokazuje, že jeho potenciál je daleko větší. Kvalitu přece nemusí určovat jen první místa v hudebních hitparádách.

Pražský koncert byl tedy až na několik písní poměrně klidný. Místy songy i splývaly dohromady a některé z nich také zněly dost podobně. Rovněž je pravdou, že by si člověk Passengerův styl hudby daleko více vychutnal někde v malém klubu, vsedě a se sklenicí piva či vína na stole před sebou. Nicméně Passenger dokázal okouzlit tisíce lidí na Colours a podařilo se mu i v Lucerně, byť během show nechyběly i poněkud ospalejší části. Ty však byly návštěvníky okamžitě zapomenuty po odehrání zmiňované písně Let Her Go, která kupodivu nepřišla až na samotný závěr.

Passengerův koncert tak rozhodně nebyl žádný odvaz. To od něj však vůbec nikdo nečekal. Naopak přinesl do chaotického a uspěchaného života trochu klidu a harmonie. Sympatickému, usměvavému a na první pohled skromnému zpěvákovi na pódiu byste prostě sežrali všechno. Od romantických textů po „vztekací“ píseň I Hate, během níž seznámil návštěvníky se vším, co v životě nesnáší. A fanoušci brečeli smíchy.

Za zmínku stojí také předskokan Gregory Alan Isakov, který zkrátil návštěvníkům čekání na hvězdu večera krátkým setem líbivých, byť nijak zvlášť zapamatovatelných písní. Gregory pochází z jihoafrického Johannesburgu, ale jako dítě se dostal do Spojených států, kam jeho rodina emigrovala. Mezi jeho nejznámější songy patří The Stable Song, Big Black Car či Raising Cain

Foto: Barbora Bittnerová

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Po ostravských Colours dokázal Passenger i v Praze, že není jen zpěvákem jednoho hitu Po ostravských Colours dokázal Passenger i v Praze, že není jen zpěvákem jednoho hitu Po ostravských Colours dokázal Passenger i v Praze, že není jen zpěvákem jednoho hitu
 

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Více o "galerie_Passenger"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!