Filmový říjen: Brownovo peklo, doktor z Marvelu a vlakový thriller

Filmový říjen: Brownovo peklo, doktor z Marvelu a vlakový thriller 

Symbologa v nesnázích provází Dante, zraněného chirurga mystické síly a Paula Hawkins vysílá do kin svůj dramatický debut.

S podzimním větrem a loučícím se babím létem do kin vstupují knižní adaptace, další komiksy i výherce festivalu ve Varech. Život na stříbrném plátně se nezastavuje ani s desátým měsícem v roce a přináší dlouhé hodiny napětí i zábavy.

Hned první filmový týden se Emily Blunt představí v hlavní roli literárního bestselleru Pauly Hawkins Dívka ve vlaku. Dramatický příběh sleduje Rachel Watson, která pravidelně na své cestě vlakem sleduje jeden manželský pár. Jednou ji ale z milé rutiny vytrhne svěděctví něčeho, co jí obrátí život vzhůru nohama. Již třetí mystický úkol má před sebou harvardský symbolog Robert Langdon. Ve filmu podle novely Dana Browna musí zastavit mor, jenž by znamenal zkázu lidstva, jak ho známe. Dopomoci mu má Felicity Jones a především Dantovo ikonické Inferno.

Studio Marvel se vrací na scénu s magií. Když uznávaný neurochirurg Dr. Stephen Strange přijde při autonehodě o cit v rukou, rozhodne se vyhledat pomoc v mystickém chrámu v Kamar-Taj. Brzy ale zjistí, že dům uzdravení je zdrojem síly v boji proti temným silám. Ze slavného lékaře se tak stává mocný charakter v marvelovském universu. Návrat i přes výrazné doporučení v podtitulu obstará Tom Cruise a jeho Jack Reacher. V pokračování musí prokázat nevinu velitelky s neposkvrněnou pověstí a tváří Cobie Smulders. Povel "nevracej se" Cruise neuposlechne ve třetím kinotýdnu.

Jak velké může být Rodinné štěstí ukázal maďarský všeuměl Szabolcs Hajdu už na festivalu v Karlových Varech - a odnesl si za to cenu za nejlepšího herce i film. Když okolnosti donutí sdílet život v rodinném kruhu na velmi skromném prostoru, není o absurdní situace i záchvaty šílenství nouze. Ačkoliv se zdá, že má snímek humorný podtext, jde spíš o sondu do nitra rodinného krbu v momentech nejtěžších. Navíc ověnčenou Jiřím Bartoškou. Rafael Padilla neudělal dojem ve Varech, ale v Paříži na počátku 20. století. Jako první černošský klaun s přezdívkou Chocolat vystupuje s kolegou Footitem v manéži a za oponou řeší nabytou slávu i předsudky doby. Slavného komika si zahrál Omar Sy (Nedotkutelní, Samba).

Kevin Spacey si z Bílého domu odskočil k odlehčené rodinné komedii o tom, co se stane, když nevěnujete dostatečnou pozornost vlastní rodině. Christopher Walken z vás udělá kocoura. Proměnu bohatého egomaniaka ve slušného muže od rodiny zkontroluje Jennifer Garner. Z animovaného kraje se představí příběh úžasného vypravěče, kterého kletba vyšle na velké dobrodružství. Chlapce ve snímku Kubo a kouzelný meč doprovází kromě chytré a přímočaré opice i vynikající casting, ale v tuzemských kinech budou Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara nebo Ralph Fiennes pravděpodobně předabováni.

Na domácí půdě nás čeká hned několik titulů. Bezva ženská na krku bude krotit smutek z nečekaného rozvodu u nerudného hrobníka Ondřeje Vetchého. A na komediální notě se poveze také instalatér v podání Jakuba Koháka. V režii Tomáše Vorla st. bude muset své praktické řešení problémů aplikovat i na vlastní společenský život. V neposlední řadě se vrátíme do dob protektorátu k příběhu legendárního českého horolezce Josefa Smítky, který statečně vzdoroval okupační moci. Svůj debut si po boku Vici Kerekes a Jana Budaře odbyl olympionik Vavřinec Hradílek.

Dále podzimní střípky ve stručných ochutnávkách. Jamie Dornan si od operace Anthropoid odskočí do ordinace, aby vyšetřil zázrakem přeživšího chlapce ve snímku Devátý život Louise Draxe. A na závěr nás čeká hudební dvojice. Cesta ambiciózního Hamida vede do USA, aby si splnil sen o kariéře spisovatele. Místo toho se ale v malém íránském rádiu zrodí plán na hudební jam session kapely Kabul Dreams se slavnou Metallicou. To vše ve snímku Radio Dreams. A komu by hudební číslo na pozadí komerční esoteriky nestačilo, může zavítat na jednodenní akci v kinech, koncert skupiny Kiss v Las Vegas.

Tolik k tipům na měsíc říjen. S padajícím listím se diváci brzy dočkají i prvních vlaštovek v boji o Oscary. Zůstaňte proto věrni pohyblivým obrázkům a nadále sledujte film na informuji.cz

Kompletní přehled premiér:

6.10.2016 - Dívka ve vlaku, Instalatér z Tuchlovic, Já, kocour, Kubo a kouzelný meč, Rodinné štěstí
13.10.2016 - Bezva ženská na krku, Heidi, Inferno, Radio Dreams, Zilionáři
15.10.2016 - Bosch: Zahrada pozemských rozkoší
17.10.2016 - Cinema, Mon Amour
20.10.2016 -  Devátý život Louise Draxe, Jack Reacher: Nevracej se, Krásné dny v Aranjuez, Lichožrouti, Monsieur Chocolat, Ostravak Ostravski, Takový je život, Toni Erdmann
25.10.2016 -  Kiss (koncert)
27.10.2016 - Akce Arktida, American Honey, Černí, Doctor Strange, Francie, Hitchcock/Truffaut, Komici s.r.o. The Tour, Odvrácená strana měsíce, Táta, Tenkrát v ráji, Výstřel, 24 týdnů

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!