Čapí dobrodružství: Roztomilá miminka a šílený příběh

Čapí dobrodružství: Roztomilá miminka a šílený příběh60%

Tvůrci Lego příběhu a tučňáčího muzikálu Happy Feet přicházejí tentokrát s kontroverzním tématem: Nosí děti čáp? To se dozvíte v novém miminky nabitém animáku.

Že děti nenosí čáp, je každému jasné. Bývaly ale doby, kdy právě roznášení miminek bylo hlavní pracovní náplní všech opeřených zaměstnanců firmy z Čapí hory. Po zásahu tvrdého businessmana a nesmlouvavého šéfa Huntera ale čápi místo toho začali doručovat balíky pro internetový obchod Cornerstone.com. Cápek, Hunterův nástupce na pozici ředitele firmy, chce loajálně jít v jeho stopách. Svůj první velký úkol – výpověď pro sirotku Dorotku, jediného člověka, který na Čapí hoře přebývá – ale vyřeší pouhým přeřazením dívky na jiné (roky nepoužívané) oddělení.

Čapí dobrodružství jako takové začíná ve chvíli, kdy se chlapeček jménem Nate rozhodne pořídit sobě (a rodičům) bratříčka a poštou pošle na Čapí horu písemnou žádost. Třídění dopisů má přechodně na starosti právě poněkud roztržitá Dorotka. Ve snaze odvést co nejlépe svou práci zprovozní po letech stroj na výrobu dětí. Společně s Cápkem, který se cítí za nehodu spoluzodpovědný, se pak rozhodnou tajně miminko doručit.      

Čapí dobrodružství má zdánlivě všechno, co jemu podobné animáky – roztomilé dítě, nečekané přátelství, které přeroste v oddané rodičovství, vtipné momenty i nehody, při kterých se batole může potrhat smíchy. Na rozdíl třeba od Doby ledové ale až do poslední chvíle vytváří emotivní momenty velmi krkolomně. Otázka, která je čím dál častěji až příliš aktuální – na koho vlastně tahle pohádka cílí – je pak i u Storks (jak se film v originále jmenuje) na místě.

Změtí absurdních situací si každopádně získá část dětského publika, odraz každodenních starostí spojených s výchovou dětí pak možná zasáhne jejich rodiče a pro fanoušky roztomilých postav je v Čapím dobrodružství dostatek dětí i rozněžněných vlků. Navíc myšlenku, že rodina a pevné přátelství jsou důležitější než kariéra, je vždy dobré si připomenout, třeba i prostřednictvím pracovně vytížených čápů. 

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Čapí dobrodružství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Cápek s DorotkouCápek s DorotkouČapí dobrodružství: Roztomilá miminka a šílený příběh
 

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!