Karel Gott představil muzikál Čas růží založený na jeho legendárních hitech

Karel Gott představil muzikál Čas růží založený na jeho legendárních hitech   

Na prknech Hudebního divadla Karlín odstartuje na jaře nový muzikál Čas růží, který nabídne propojení největších hitů Karla Gotta s původním scénářem Sagvana Tofiho. Přestože půjde o zcela nový příběh, fanoušci v něm najdou i určité paralely se životem legendárního českého slavíka.

Nový muzikál představil tvůrčí tým i Karel Gott na tiskové konferenci, která se uskutečnila ve středu 22. září. Nápad na muzikál zrál celých osm let od dokončení úspěšného muzikálu Ději ráje. Bezpodmínečně nutné bylo totiž projít stovky Gottových písní a vybrat z nich ty, na nichž by se dal vhodně vyskládat zajímavý příběh.

„Když jsem pak myslel, že mám téměř hotovo, oslovil jsem svého přítele, producenta Oldřicha Lichtenberga, a požádal ho o pomoc s realizací. Společně jsme oslovili Karla Gotta. Prezentace díla Karlu Gottovi byl asi můj nejtěžší a nejsložitější úkol, jaký jsem kdy měl, měl jsem strašnou trému. Obrovská úleva přišla s Karlovou reakcí, který s realizací nadšeně souhlasil,“ říká Sagvan Tofi, autor scénáře.

Karel Gott si však v muzikálu nezahraje. „Nejsem tady, jak to bývá, jako zpěvák, interpret, herec ani tanečník,“ směje se. „Moje role je úplně jiná, nová, a nové role mám rád, ať už je to jakákoliv. Novum je v tom, že budu umělecký supervizor. To znamená, že do toho budu trochu kafrat, malinko,“ doplňuje. „Karel pojmenoval tu úlohu velmi skromně, ale ona je daleko výraznější. I ve smlouvě má v mnoha ohledech právo veta, které naštěstí zatím nepoužil,“ uvádí na pravou míru režisér Petr Novotný, „ani na chvíli nás nenapadlo dělat muzikál z písní Karla Gotta bez Karla Gott.“

Gott se tak účastní i výběru umělců do obsazení muzikálu. „Když jsem se byl podívat na první kolo castingu, oněměl jsem úžasem Tolik výtečných talentů na jednom místě -  všichni zpívali mé písně. Hned bych si s nimi zazpíval duet. A možná to taky udělám, protože ne všichni mohou získat roli v muzikálu Čas růží,“ je nadšený Gott, „nejvíc mě bavili ti, kteří zpívali mé písně ve svém stylu. Ti, kteří nenapodobovali Karla Gotta s jeho manýry a způsobem zpívání, ale dali do toho kousek svého.“ Muzikálové obsazení však prozatím není známé.

V muzikálu nebudou chybět velké hity jako Když jsem já byl tenkrát kluk, Jen se hádej, Svět má ty chvíle rád, Jdi za štěstím, Korunou si hodím, Nápoj lásky č. 10, Je jaká je či Když muž se ženou snídá. Legendární písně se v muzikálu dočkají nového kabátu, který jim však zachová respekt, který si bezesporu zaslouží. Příběh se bude točit kolem starého obrazu, který v sobě skrývá osud jedné velké celoživotní lásky. „Chystám se malovat obraz, který bude mít v muzikále svou roli,“ prozradil Karel Gott. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Hudební divadlo Karlín

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!