Za necelý měsíc zavede PJ Harvey české fanoušky do komunity naděje. V Praze představí nové album

Za necelý měsíc zavede PJ Harvey české fanoušky do komunity naděje. V Praze představí nové album  

The Hope Six Demolition Project. Takový nese název poslední album ikonické britské zpěvačky PJ Harvey, které vyšlo v dubnu tohoto roku. Zpěvačka hledala inspiraci pro svou devátou studiovou desku na cestách po Kosově, Afghánistánu i po chudinských čtvrtích Washingtonu. Výsledek předvede naživo českým fanouškům již v první části října.

PJ Harvey se do Prahy vrátí 13. října, kdy vystoupí před pražským publikem ve Foru Karlín. Prostřednictvím písní ze své nové desky chce návštěvníky koncertu zavést do různých tajemných zákoutí po celém světě a vyprávět příběhy lidí v nich žijících. Sociální nespravedlnosti ukryté pod rouškou zdánlivě nablýskaného Washingtonu D. C., temné stránky válkou zkoušeného Afghánistánu a bída zaostalého Kosova – to jsou témata, která mají v současné zpěvaččině tvorbě své dominantní místo.

PJ Harvey nepatří mezi interprety, kteří vsází na osvědčenou image. Během své kariéry se totiž neustále mění. Za sebou má období, kdy se prezentovala jako rockerka, jindy jako představitelka alternativy či indie. Po fázi pop rocku a mainstreamu natočila album plné klavírních balad. A ve své tvorbě se nevyhnula ani ožehavé kritice politické situaci ve své domovské Británii.

Písně z posledního alba pravděpodobně neosloví mainstream, nicméně své užší publikum si bezpochyby najdou. Písničkářka navíc nepatří k umělcům, kteří se k závažným tématům vyjadřují, aniž by o nich věděli všechny důležité detaily a zažili je na svou vlastní kůži. PJ Harvej se v letech 2011 až 2014 vydala spolu s fotografem a filmařem Seamusem Murphym do míst,  o nichž pak vytvořila autentické písně.

Název desky The Hope Six Demolition Project je odvozený od washingtonského projektu HOPE VI., podle něhož mají být ve čtvrtích s vysokou kriminalitou zdemolovány nevýnosné obecné budovy, které mají být nahrazeny reprezentativnější výstavbou – bydlením, které si však většina obyvatel nemohla dovolit. Tomuto tématu se věnuje singl The Community of Hope, po jehož zveřejnění se nesouhlasně ozvala řada místních politiků. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!