Dítě Bridget Jonesové: Bridget už není v koncích, a navíc je zábavná

Dítě Bridget Jonesové: Bridget už není v koncích, a navíc je zábavná80%

Před deseti lety předvedla Bridget Jonesová všem svobodným a zoufalým boubelkám, že jejich život může být horší. Díky tomu, že veřejně a bez skrupulí ukázala světu, že všichni mají své chyby, se dostala do srdcí milionů žen po celém světě. Naposledy jsme se s ní setkali, když byla s rozumem v koncích, teď je o deset kilo lehčí a přichází do kin i se svým nenarozeným dítětem a zásadní otázkou. Kdo je jeho otec?

V životě Bridget Jonesové se toho mnoho nezměnilo, ale přece to není ta samá boubelka, která nosila stahovací kalhotky a kouřila jednu cigaretu za druhou. Pořád pracuje v televizi, má dokonce ten samý byt i přátele, neustále se ztrapňuje a v jejím životě jsou opět dva muži. To by souhlasilo. Za ty roky se ale z oplácaného trdla stala úspěšná, štíhlá žena. Tentokrát má jiný problém než nadváhu. Otěhotněla a neví s kým. Otcem může být buď důvěrně známý a úspěšný právník Mark Darcy (Colin Firth) nebo horká novinka milionář Jack Quant (Patrick Dempsey). Ti se v podstatě celý film předhánějí o to, kdo bude lepším potencionálním otcem. Každý má totiž až do porodu poloviční šanci.

Konečně vtipná komedie

Samotná zápletka je tedy poměrně jednoduchá, ale velmi slušně žánrově zvládnutá. (Až se mi chce říct, konečně je nějaká komedie zábavná.) Scénáristé zde využili každého volného místa k dobře mířenému vtipu. Nevěřili byste, jak například obyčejná cesta do nemocnice může být komická. Stačí, když musíte dostat partnerku do nemocnice, nemáte žádný dopravní prostředek a přidáte do filmu trochu „těžké“ reality v podobě těhotné Bridget. Příběh trochu pokazil snad jen závěr, takový happyend se totiž k Jonesové absolutně nehodí.

Kromě toho, že se scénáristé opřeli o velkou dávku vtipu, mohli se spolehnout i na herecké obsazení. Colin Firth je stejně jako v minulých dílech roztomile zamlklý a odměřený jako pravý Brit. Jeho sokem je pro tentokrát Patrick Dempsey, který zvládá roli lamače dívčích srdcí dokonale. Nejdříve vypadá jako muž snů, který donese Bridget všechny dárky, které měla dostat, kdyby spolu stihli před dítětem randit, najednou. Navíc pro ni, k potěše dámské části publika, skočí polonahý do bazénu, když se topí. Při tom všem vypadá velmi zarputile, a vždy přichází s takovou nadšenou soutěživostí, že mu skutečně věříme, že bojuje o to být otcem.

Nejlepší výkon podala gynekoložka

Mimořádný komediální talent zde ale předvedla hlavně Emma Thompsonová v roli gynekoložky, která se podílela i na scénáři. Nejvtipnější repliky říká s naprosto ledovým klidem bez známky úsměvu. Bez ní by to byla jen slova vypuštěná do prázdna, ale ona do nich dokázala vložit hned několik porcí přesně mířené ironie. Mimochodem díky ní se konečně dozvíte, co muži cítí, když jsou na porodním sále. Prý že je to podobný pocit, jako když jim hoří jejich oblíbená hospoda.

Mezi všemi skvěle zahranými postavami ale zaniká ta hlavní, Bridget Jonesová v podání Renée Zellwegerové. Působí, jako kdyby společně s kily ztratila i schopnost vtělit se do své ikonické role, nehledě na to, že po několika plastických operacích se v jejím obličeji ztrácí veškeré emoce. Bez těch buclatých tváří už jí divák nevěří ani nerozhodnost, ani rozpaky a ani dojetí. Už to prostě není ta Bridget, kterou jste si oblíbili před lety.

Dítěti Bridget Jonesové se vlastně podařilo vyvrátit jeden z trendů dnešní doby, a sice že pokračování zdaleka nedosahuje kvalit dílů předešlých. Pravděpodobně nepřekoná oblíbenost dílu prvního, ale směle předčí díl druhý. A navíc je velmi důstojným zakončením jedné podařené trilogie.

Názor informuji.cz: 80%

Kdy a kde dávají film: Dítě Bridget Jonesové

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Bridget zjistila, že je těhotná (zdroj: www.reflex.cz)Bridget se snaží oznámit Markovi, že je těhotná (zdroj: www.reflex.cz)Bridget, Mark a Jack spolu chodí na předporodní kurzy (zdroj: www.filmer.cz
 

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!