Praha přivítá jeden z největších evropských komediálních festivalů. Dorazí umělci z 12 zemí

Praha přivítá jeden z největších evropských komediálních festivalů. Dorazí umělci z 12 zemí  

Patříte mezi milovníky stand-up komiků? V tom případě by vás mohlo zajímat, že se v Praze letos uskuteční jeden z největších evropských komediálních festivalů. PRAHAha International Comedy Festival nabídne kolem padesátky komiků z celého světa a zacílí nejen na české fanoušky, ale také na anglicky či německy mluvící návštěvníky.

Festival, který nabídne stand-up vystoupení komiků z 12 zemí, odstartuje 3. listopadu a poslední představení nabídne o devět dní později. Hlavním dějištěm bude Praha, ale částečně se uskuteční i v Brně. „Představení budou pojata spíše komorně, půjde hlavně o přímý kontakt s divákem. Pozvali jsme opravdu zvučná jména světová stand-up komedie, protože dobrého humoru na světě není nikdy dost,“ vysvětluje jeden ze zakladatelů akce Rainer Schumacher. 

A na koho se mohou tedy návštěvníci těšit? Pozvání přijali třeba argentinský komik žijící v New Yorku Adrián Minkowicz patřící k nové generaci komiků i umělkyně, moderátorka a komička Charmaine Davies. Chybět by neměla ani jedna z nejlepších umělkyň stand-up žánru Aideen McQueen, bavič Geoff Whiting, londýnský komik John Gordillo, Francouz Marcel Lucont, Nathan Caton a Zoe Lyons. Všichni zmiňovaní budou vystupovat v anglickém jazyce.

Samozřejmě že své zastoupení zde bude mít i česká scéna. Na festivalu vystoupí Iva Pazderková, Ester Kočičková, Petr „Nasty“ Cerha, Arnošt Fraunberg i Dominik Herman Lev. Jedince znalé německého jazyku pak jistě potěší účast Urbana Priola, Larse Reichowa a Alfreda Dorfera.

Pořadatelé pro konání festivalu zvolili také zajímavá a neobvyklá místa. Kromě divadel se tak jednotlivá vystoupení uskuteční i v méně známých designových sálech, třeba v pražském Mosaic House, na německém velvyslanectví či na Pražské křižovatce. Cílem festivalu je vytvořit prostor s atmosférou plnou humoru pro setkávání lidí a umělců z různých zemí a kultur. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!