Pilsner Fest zná svůj program. S návštěvníky si připijí Chinaski i Tata Bojs

Pilsner Fest zná svůj program. S návštěvníky si připijí Chinaski i Tata Bojs  

Ani letos se nemusí milovníci hudby a plzeňského piva bát, že by přišli o tradiční Pilsner Fest, pivní slavnosti konající se přímo v areálu pivovaru. Letos oslaví 174. let od výroby první várky legendárního ležáku za přítomnosti kapel Chinaski, Čechomor, Tata Bojs i zpěváka Mira Žbirky.

Psal se rok 1842, když se Češi rozhodli, že uvaří pivo, které do té doby neměl nikdo jiný. Tohoto úkolu se plně zhostil nový sládek Josef Groll, který vytvořil jako první spodně kvašený ležák. Tím vymyslel zcela novou pivní kategorii, tzv. pils, a započal slavnou historii plzeňského piva. Právě uvaření první várky Pilsner Urquell každoročně oslavuje Pilsner Fest, který se letos uskuteční v sobotu 1. října přímo v areálu plzeňského pivovaru.

Hlavním lákadlem festivalu je bohatý hudební program, který nabízí stálice české i slovenské scény. Letos se mohou návštěvníci těšit na koncert kapely Chinaski, na alternativně rockovou formaci Tata Bojs či na Mira Žbirku. Hned na začátku slavností zahraje také Čechomor, který tak půl hodiny před polednem celé slavnosti zahájí. Program pak doplní i skupiny Blue Effect, Imodium, Portless, The Fellas či herečka a zpěvačka Barbora Poláková.

Chybět nebude ani tradiční hromadný přípitek a samozřejmě bude k dispozici dostatek piva a dobrého jídla. „Záštitu nad jídlem pro letošní Pilsner Fest vzali na svá bedra pořadatelé proslulého Fresh Festivalu. Vybrali ty nejlepší restaurace a ve spolupráci s nimi pro vás připravují lahůdky z celého světa,“ lákají milovníky jídla organizátoři na svých oficiálních stránkách. „Oproti loňskému ročníku jsme se rozhodli navýšit počet velkých pivních stanů. Letos jsme proto připravili hned tři, ve kterých vás kromě doprovodného programu bude čekat i nabídka našich značkových restaurací,“ dodávají.  

Připraven bude také zajímavý doprovodný program. Kromě toho, že si mohou návštěvníci prohlédnout celý pivovar, budou si moci také vyzkoušet tradiční řemesla či se naučit, jak se má správně čepovat pivo. Vstup na celý festival je i letos zcela zdarma.

Foto: Tony Košař 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Pivovar Plzeňský Prazdroj nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!