Festival Fair Play opět upozorní na problémy českých seniorů. Zahrají Rybičky 48 i The Tap Tap

Festival Fair Play opět upozorní na problémy českých seniorů. Zahrají Rybičky 48 i The Tap Tap  

Se začátkem školního roku festivalová sezóna ještě zdaleka nekončí. O tom svědčí mnoho hudebních akcí, na kterých si mohou zájemci vyvětrat hlavu ještě v září. Jednou z nich je také benefiční multižánrový festival Play Fair, který letos oslaví teprve svůj druhý ročník.

Festival Play Fair se odehraje v sobotu 10. září ve Festivalparku v Hradci Králové, který letos zažil již pekelně nadupaný Rock for People či hip hopovou událost léta Hip Hop Kemp. Fair Play však nabízí úplně jiný koncept, jehož snahou je vytvořit prostor pro mezigenerační setkání dětí, rodičů i prarodičů. Kromě přípravy kulturního odpoledne pro všechny generace také citlivé upozorňuje na problematiku seniorů v České republice.

Výtěžek z festivalu bude stejně jako minulý rok věnován Nadaci Taťány Kuchařové – Krása Pomoci. „První ročník festivalu ukázal, že Play Fair je skutečně smysluplný festival, který baví a pomáhá v jednom. Zároveň upozorňuje na problematiku stáří, která se v České republice nečiní příliš velkému povědomí veřejnosti. Loni byl výtěžek z festivalu přes jeden milion korun,“ vysvětluje hlavní organizátor festivalu Radek Maliník.

„Nesmírně si vážíme práce všech, kteří festival celý rok připravují, a také všech interpretů, kteří vystoupí bez nároku na honorář. Je skvělé vidět, že lidem není lhostejný osud jejich rodičů a prarodičů a že chtějí pomáhat. Všichni totiž máme doma babičky a dědečky, kteří netouží po ničem jiném, než být obklopeni svými blízkými a užít si spokojené, aktivní a plnohodnotné stáří. I my budeme jednou ve stejné situaci,“ dodává Taťána Kuchařová.

Během jednoho festivalového dne se mohou návštěvníci těšit na koncerty, divadla, tvořivé dílny a další atrakce a soutěže. O hudební program se i letos postarají interpreti nejrůznějších žánrů. Vystoupí Rybičky 48, Jaksi Taksi, Lola, Prague Conspiracy, Pohřební kapela, Všichni svatí a Fast Food Orchestra. Velkým lákadlem je také vystoupení kapely studentů a absolventů Jedličkova ústavu The Tap Tap a chybět nebudou ani písničkáři Sebastian a Voxel.

Divadelní scéna pak nabídne Lukáše Hejlíka a jeho cyklus scénického čtení Listování, loutkové divadlo Kozlík i improvizační skupinu B.I.Z.O.N.I. Během festivalu si pak budou moci děti i dospělí vyzkoušet netradiční outdoorové aktivity i zábavné hry. Svůj svět magie a iluzí představí na festivalu kouzelník Aleš Krejčí a chybět nebude ani žonglérská skupina Ascarya. Hokejovým fanouškům se pak přijedou podepsat hokejisté klubu Mountfield HK.

Samostatnou vstupenku na festival seženou zájemci za 240 korun, senioři pak mají zlevněné vstupné za 120 korun. Fair Play nabízí také speciální zvýhodněnou vstupenku po dva dospělé a dvě děti za 480 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!