Prahu čeká festival inspirace. Dorazí youtubeři i muzikanti

Prahu čeká festival inspirace. Dorazí youtubeři i muzikanti  

V září se uskuteční v Praze unikátní festival O2 Ynspirology CON, který svým návštěvníkům představí během jednoho dne 30 nejinspirativnějších osob z Česka i Slovenska. Chybět nebudou youtubeři, umělci, muzikanti, sportovci a osobnosti česko-slovenského onlinu.

„Každý z nás se někdy dostane do situace, kdy mu schází inspirace. Ta většinou přichází od lidí z jiných světů, než ve kterých zrovna jsme. Nové věci vznikají spojením různorodosti,” vysvětluje organizátor festivalu Yemi A.D, „připravili jsme proto O2 Ynspirology CON, který by měl být takovým středobodem inspirace ve městě. Mohlo by se zdát, že akcí, na kterých se můžete setkat s různými online celebritami je dnes víc než dost, ale O2 Ynspirology CON je z podstaty jiný.“

Akce se uskuteční v sobotu 10. září před nákupním centrem Metropole Zličín. Zde vyroste improvizované městečko složené z lodních kontejnerů, pomocí nichž vytvoří organizátoři areál, který pojme až 5 tisíc návštěvníků. Ti se mohou těšit nejen na interaktivní zapojení do různorodých aktivit, ale také na osobní setkání s festivalovými hosty. Kromě toho slibují organizátoři i největší virtuální hernu v Česku, grafické i graffiti workshopy, sportovní workshopy i koncerty.

O hudební stránku akce se postarají kapely PSH, Republic of Two, Lake Malawi, VR/Nobody a mnoho dalších. Festival samozřejmě neopomíná ani současný youtuberský boom. Tuto scénu budou reprezentovat třeba HouseBox, Johny Machette, Zachy, MadBros či Anna Šulc. „Osobnosti jsme nevybírali podle počtu lajků, ale podle toho, jak kreativní jsou a jakou inspirací mohou být pro ostatní,“ doplňuje Yemi.

Festival je určený především pro tzv. generaci Y, což je patrné již z jeho názvu. Na své si tady přijdou především návštěvníci narození v letech 1986 a 2000. Vstupenky seženou v internetovém předprodeji za 345 korun. V dispozici jsou i speciální upgrade passy za 789 korun, které zajišťují přednostní vstup do areálu i do interaktivních dílen či  garantované meet & greet s třemi vybranými inspirátory. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!