Oběd a káva na čerstvém vzduchu: kde v Praze najdete nejlepší zahrádky?

Oběd a káva na čerstvém vzduchu: kde v Praze najdete nejlepší zahrádky? 

Příjemné prázdninové teploty lákají ven. Přinášíme přehled letních zahrádek uprostřed města, na okraji centra i ve vzdálenějších koutech metropole.

V centru

Speciality asijské kuchyně okořeněné několika středomořskými pokrmy si můžete vychutnat na klidné zahrádce restaurace s příznačným názvem Zelená zahrada. Najdete ji kousek od Havlíčkových sadů na Vinohradech – a mají tu dokonce i jezírko s kapry koi.

Restaurace Zelená Zahrada. Foto: archiv restu.cz

Nedaleko Václavského náměstí v rušné Vodičkově ulici se nachází malý ráj na zahrádce kavárny Styl & Interiér, kde nepoznáte, že jste stále ve víru velkoměsta. Menu nabízí jak nápoje a dezerty, tak i rozmanité druhy snídaní a ve všední dny také obědy.

Na druhém břehu řeky v Nosticově ulici jsou další klidnou oázu v metropoli Altány Kampa na Malé Straně, kde uslyšíte šumět slepé rameno Čertovky. Kromě stálé nabídky s českou i zahraniční gastronomií zde aktuálně můžete vyzkoušet sezónní středomořské speciality.

Altány Kampa. Foto: archiv restaurace

Útulnou zahrádku mezi oprýskanými zdmi uprostřed staré žižkovské zástavby skrývá Café Pavlač v ulici Víta Nejedlého blízko tramvajové zastávky Husinecká. Vybírat zde můžete z rozličných druhů kávy, na čepu mají pelhřimovské pivo Poutník. Na zahnání hladu nechybí sendviče, čerstvé těstoviny, saláty nebo polévky, nabízejí i denní obědové menu. 

Jen pár set metrů od této kavárny naleznete další příjemnou zahrádku v útrobách restaurace Lavička v Seifertově ulici. Menu složené převážně ze zahraniční kuchyně nabízí podnik, kde se za parných letních dní můžete posadit na čerstvém vzduchu ve stínu pod stromy.

V širším centru

Ostrov Císařská louka mezi Podolím a Smíchovem nabízí různorodé sportovní vyžití, kde se nebudou díky atrakcím nudit ani ratolesti. U golfového klubu můžete zamířit do restaurace Cinda s předzahrádkou, kromě stále jídelního lístku si lze ve všední dny objednat i z poledního menu.

Na opačné straně města v těsné blízkosti Národního technického muzea na Letné láká příznivce italské gastronomie restaurace Peperoncino v Letohradské ulici, ke které patří rozlehlá zahrada uvnitř zdejšího vnitrobloku domů.

Zhruba o kilometr dál směrem k fotbalovému stadionu Sparta v ulici Jana Zajíce se nachází nenápadná cukrárna Alchymista, v jejímž sousedství můžete navíc navštívit Muzeum kávy. Podnik s výbornou kávou a domácími dorty ukrývá miniaturní letenskou oázu zeleně.

Cukrárna Alchymista. Foto: archiv prague.eu

Na periferii

Přesouváme se na okraj hlavního města, kde byste neměli přehlédnout dvě restaurace. První z nich je zbraslavská PAR3, která se rozprostírá v areálu golfových hřišť – okolní příroda je tedy zaručena.

V restauraci Babiččina zahrada kousek od zámeckého parku v Průhonicích se můžete usadit pod jedním z rustikálních altánků na její zahrádce. V menu nechybí tradiční česká jídla jako svíčková, dušený králík nebo třeba dukátové buchtičky.

Babiččina zahrada. Foto: archiv restaurace

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!