Jihoafričtí Die Antwoord zahrají již dnes ve Žlutých lázních

Jihoafričtí Die Antwoord zahrají již dnes ve Žlutých lázních 

Pražské Žluté lázně se mohou již dnes 22. srpna těšit na neobyčejný hudební zážitek. Zahrát sem totiž dorazí výstřední jihoafrická kapela Die Antwoord, která letos nadchla publikum i na maďarském festivalu Sziget. ‚Totálně nejúchylnější kapela všech dob‘, jak o sobě prohlašují i samotní členové, přiváží prý do Česka nejlepší párty léta.

Kapela Die Antwoord přitahuje fanoušky po celém světě především svou provokativností, bizarností i zábavou. Jejich videoklipy mají na youtube desítky milionů zhlédnutí a pražský koncert je již nějakou dobu beznadějně vyprodaný. Kapelu tvoří potetovaný rapper Ninja a zpěvačka Yo-Landi Visser, která na sebe poutá největší pozornost svými téměř bílými vlasy, černými oči a neobvyklým pištivým hlasem. Jako třetí člen kapely je uváděn i God, který však zůstává v pozadí.

Styl kapely vychází z jihoafrické subkultury zef, do které se stylizují jak hudebně, tak vizuálně. V tvorbě kombinují syrový přímočarý hip hop, electro i rave. V textech používají afrikánštinu, xhoštinu i angličtinu. Koncerty jsou pověstné obrovskou energií a výstřední show. Kapela chápe svou hudbu jako jakousi šokovou terapii. „Lidé moc nevnímají, musíte použít své dílo jako zdroj šoků, abyste je probudil,” vysvětlil pro hudební magazín Spin Ninja. „Je tohle ta zatraceně nejhorší, totálně nejúchylnější věc všech dob, anebo ta nejúžasnější věc v celém vesmíru?” ptá se sám sebe.

Pražské vystoupení rozhodně ale po koncertu Die Antwoord nekončí. Připravena je speciální afterparty s DJs. Před koncertem návštěvníky na jihoafrickou bandu nažhaví svým setem DJ Roxtar.

Kapela vydá 16. září nové studiové album Mount Ninti And Da Nice Time Kid. Proto se mohou návštěvníci dnešního koncertu těšit pravděpodobně i na zbrusu nové kousky, a to včetně prvního singlu z chystané desky Banana Brain

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Žluté lázně nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Žluté lázně

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!