Crystal Fighters se vrátí do Prahy s novou studiovou deskou

Crystal Fighters se vrátí do Prahy s novou studiovou deskou   

Baskicko-britská formace Crystal Fighters se po několika měsících od svého úspěšného vystoupení na festivalu Metronome představí opět v Praze. Tentokrát však v uzavřených prostorách v pražském klubu MeetFactory, kam se vrátí po třech letech od svého vyprodaného koncertu.

Čeští fanoušci se tak mohou opět těšit na vystoupení originálního hudebního seskupení, které kombinuje ve své tvorbě tradiční baskický folk s taneční hudbou. To navíc vydá v druhé polovině letošního roku zbrusu nové album, které doprovodí právě celosvětovým turné, během něhož se představí 4. listopadu v pražské MeetFactory.  

Crystal Fighters vznikli roku 2007 v Londýně a úspěchy se dostavily hned po vydání debutové alba nazvaného Star of Love. Na ní dochází k energetickému propojení tradiční baskické lidové hudby, popu, funky, punku i experimentálního elektra. Spolu s originální koncertní show se jedná o nezapomenutelný zážitek, který přinesl kapele miliony fanoušků po celém světě.

Druhé album vydali v roce 2013 s názvem Cave Rave. Okamžitě si získalo pochvalné recenze a uznání kritiků stejně, jako tomu bylo u jejich prvotiny. Následující rok je však zasáhla nešťastná událost. V září totiž zemřel na selhání srdce bubeník a jeden ze zakládajících členů Andrea Marongiu, s nímž natočili obě dvě desky. Kapelu to však nezastavilo a již letos představí fanouškům své netrpělivě očekávané třetí studiové album.  

Vstupenky jsou k zakoupení v internetových předprodejích za 790 korun, na místě si pak, pokud nějaké vstupenky zbudou, ještě o stovku připlatíte. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

MeetFactory nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: MeetFactory

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!