The Lumineers se rozjíždějí. Po letošním albu přidávají i singl k filmu Můj kamarád drak

The Lumineers se rozjíždějí. Po letošním albu přidávají i singl k filmu Můj kamarád drak 

Po čtyřleté pauze od vydání jejich prvního alba nesoucí jméno této americké folkrockové hudební skupiny přišly letos The Lumineers s druhým studiovým albem s titulem Cleopatra. Fanoušci tak mohli jásat, jelikož se jim denverští favorité s grácií vrátili. K tomu před týdnem přidali návdavkem singl k remakeu jedné z disneyovských klasik.

Dlouhou dobu o nich málokdo co slyšel. V roce 2012 na již nějakou dobu ve folkrockové hudbě působící americkou skupinu upozornil song z jejich prvního studiového alba, který se stal okamžitě hitem. Řeč je samozřejmě o populární písničce Ho Hey a tehdy debutující skupině The Lumineers, jíž vyneslo právě její první stejnojmenné studiové album nominace hned ve dvou kategoriích na Grammy Award. A tak se mohli vést na vlně úspěchu.

V roce 2014 však zakládající členové skupiny Wesley Schultz a Jeremiah Fraites čelili právním tahanicím s jejich nyní již bývalým kolegou Jayem Van Dykem, které je tak nějakou dobu, téměř rok, pozdržely v hudební tvorbě. Ani tak však neupadly v nevědomí. I když o tom málokdo asi bude vědět, složili hudbu k písni The Hanging Tree z Hunger Games: Síla vzdoru 1. část, jíž odzpívala vedoucí herečka filmu Jennifer Lawrence. Hned na to pak The Lumineers ohlásili práci na druhém studiovém albu.

Úspěch druhého alba s titulem Cleopatra, které vyšlo tento v květnu, snad i předčí úspěch toho prvního. Singl Ophelia prorazil na přední příčky mnohých zahraničních hitparád, což platí i o celém albu. Zatímco pak The Lumineers čekají na příští Grammy, nelení a opět se hrnou do zpěvu. Titulní song remakeu původního disneyovského muzikálu Můj kamarád drak sice nesložili, i tak ale propůjčili k Nobody Knows svůj hlas. Po týdnu má videoklip téměř 400 tisíc zhlédnutí, a píseň samotná rozhodně každým coulem odkazuje na folk rockové písničkáře z Denveru. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!