Green Day se po odmlce vrací se singlem Bang Bang. Prvním z chystané desky

Green Day se po odmlce vrací se singlem Bang Bang. Prvním z chystané desky  

Americká punkrocková kapela Green Day zveřejnila po delší odmlce nový singl Bang Bang. Zároveň s ním potěšila fanoušky i další zprávou. Již v říjnu se totiž na pulty kamenných i internetových obchodů dostane jejich zbrusu nové album.

Již dvanáctou studiovou desku vydají Green Day 7. října. Ponese název Revolution Radio a nabídne posluchačům dvanáct nových skladeb. Práci na desce zahájila kapela po dvouleté pauze, která následovala po vydání doposud posledního studiového alba ¡Tré!, poslední desky z trilogie ¡Uno!, ¡Dos!,¡Tré!. Ta však ani zdaleka nepatřila k nejúspěšnějším počinům Green Day.

Songy na novém albu reflektují podle frontmana Billieho Joe Armstronga chaotický stav v Americe roku 2016. Nejvíce výbušnou písní má být právě první singl Bang Bang, který je napsán z pohledu davového střelce. „Je o kultuře masových střeleb, co se teď v Americe dějí, v kombinaci s narcisistickými sociálními médii.,“ řekl pro časopis Rolling Stones Armstrong.

„Bang Bang! Give me fame! Shoot me up to entertain,“ zpívá kapela ve zbrusu novém singlu, ve kterém navazuje spíše na své starší desky. Green Day působí na hudební scéně již od roku 1987. Proslavilo je především velmi úspěšné album Dookie, kterého se jen v USA prodalo přes deset milionů kopií. Celkem prodali již přes 65 milionů kopií svých desek a na kontě mají také čtyři ceny Grammy. Kapela je uvedena ve slavné Rock and Roll Hall of Fame

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!