V Poděbradech odstartuje na konci srpna festival filmové hudby a multimédií

V Poděbradech odstartuje na konci srpna festival filmové hudby a multimédií  

Koncertů filmové hudby v České republice neustále přibývá a jsou nebývale populární. Tak proč nepřipravit rovnou celý festival, který by byl právě hudbě, která leckdy předčí i samotný snímek, věnován? Právě na to se zaměří zbrusu nový Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady.

Zájemcům se festival poprvé představí v sobotu 27. srpna a nabídne celodenní ochutnávku oficiálního prvního ročníku, který se však uskuteční až příští rok. Organizátoři připravují zábavný odpolední program pro celou rodinu, který vyvrcholí velkolepým koncertem filmové hudby přímo pod poděbradským zámkem. Ten nabídne mimořádné spojení slavných melodií v podání nového tělesa SOUNDTRACK Orchestra.

Chybět nebude hudba z filmů, jako jsou Star Wars, Piráti z Karibiku, Indiana Jones, James Bond a mnoho dalších. Dorazí samozřejmě také speciální hosté. Návštěvníci se mohou těšit třeba na Davida Kollera, Dashu, Michaela Kocába, Ondřeje Rumla, Michala Pavlíčka i Michala Dvořáka, který je zároveň iniciátorem a ředitelem celého festivalu.

Festival se zaměří kromě známých melodií i na multimédia a nejmodernější technologie, které dotvoří atmosféru koncertu a poskytnou interaktivní zážitek, který pobaví návštěvníky všech generací. Koncert filmové hudby tak doprovodí také multimediální mapping přímo na zdi poděbradského zámku. „Filmovou hudbu považuji za nejkrásnější hudební dobrodružství, rádi bychom ji uváděli v netradičních nových formách a zajímavých prostorech uvnitř i pod širým nebem. V Poděbradech jsme našli ideální zázemí. Věříme, že festivalem bude žít celé město,“ vysvětluje Michal Dvořák, který stojí i za velmi úspěšným projektem Vivaldianno – Město zrcadel.

Letošní akce tedy nebude ještě oficiálním prvním ročníkem. Jedná se spíš o nultou propagační, informační a testovací verzi. „Rádi bychom veřejnosti ukázali, jak by měl vypadat první ročník v roce 2017. Na své si přijdou návštěvníci z širokého okolí i domácí,“ dodává Dvořák. Vstup na velkolepý koncert bude zdarma a bude ho možné sledovat z obou břehů Labe, z Jiřího náměstí, mostu i ostrova. Do prodeje jde jen ta část vstupenek, která poskytne přístup do uzavřeného prostoru bezprostředně pod hudební scénou. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!